Εισαγωγή

Το δοχείο ύδρευσης αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο για πολλές εφαρμογές, είτε πρόκειται για οικιακή χρήση είτε για επαγγελματική χρήση. Η επιλογή του κατάλληλου πιεστικού συγκροτήματος είναι σημαντική για την αποτελεσματική παροχή νερού και τη διατήρηση της πίεσης στα επιθυμητά επίπεδα. Στον παρόν οδηγό, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε το κατάλληλο πιεστικό συγκρότημα.

Το δοχείο ύδρευσης αποτελεί ένα προϊόν το οποίο φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα, λίγοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να εκτιμήσουν τη χρηστικότητά του, ωστόσο αυτό φαίνεται πως πλέον αλλάζει.

Πληροφοριακά, θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως, όλα τα επώνυμα πιεστικά δοχεία είναι κατασκευασμένα με ειδικό κράμα χάλυβα για τη μη εύκολη διάβρωση του δοχείου, το νερό είναι εντελώς απομονωμένο και τα μεταλλικά μέρη είναι βαμμένα με εποξική βαφή που προστατεύει το δοχείο από τις καιρικές συνθήκες και την σκουριά, ενώ τέλος, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως τα δοχεία αυτά είναι κατάλληλα για πόσιμο νερό και όχι για συστήματα θέρμανσης.

Τεχνικές προδιαγραφές

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε, πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος και ποια είναι τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσοχή, ώστε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που επιλέξαμε τελικά καλύπτει όντως τις ανάγκες μας?

Δοχείο ύδρευσης

 

Δοχείο Υδρευσης

Μέγεθος: Καταρχήν, το πρώτο που ελέγχουμε είναι το μέγεθος, με την έννοια ότι πρέπει να βεβαιωθούμε πως το δοχείο ύδρευσης που θέλουμε να αγοράσουμε χωράει στο χώρο που έχουμε σκοπό να το τοποθετήσουμε

Χωρητικότητα: Εν πολλοίς, η χωρητικότητα του δοχείου εξαρτάται από το μέγεθος, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το δοχείο, τόσο μεγαλύτερη χωρητικότητα θα έχει. Ωστόσο, ο λόγος που διαχωρίζονται αυτά τα δύο χαρακτηριστικά έχει να κάνει κυρίως με τα δοχεία κάθετου τύπου που φέρουν βάση (συνήθως σαν τρίποδα) με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το συνολικό μέγεθος.

Τύπος: Επειδή αναφέραμε τη λέξη “τύπος” προηγουμένως, αξίζει να αναφέρουμε πως τα δοχεία ύδρευσης χωρίζονται σε οριζόντιου και κάθετου τύπου. Αναλόγως της ανάγκης μας αλλά και του χώρου τον οποίο έχουμε και στον οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε το δοχείο μας, κάνουμε και την αντίστοιχη επιλογή:

Μεμβράνη: Να προτιμάτε προϊόντα με ανταλλάξιμη μεμβράνη ώστε να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο αν χρειαστεί να την αλλάξετε. Εξυπακούεται πως, πρέπει το προϊόν σαν να έχει πιστοποίηση καταλληλότητας επαφής με πόσιμο νερό.

Θερμοκρασία λειτουργίας: Στα περισσότερα προϊόντα της αγοράς, η θερμοκρασία λειτουργίας του δοχείου διαστολής είναι από -10 έως 99oC. Αν θα χρειαστείτε κάτι ακόμα περισσότερο εξειδικευμένο ως προς αυτό το χαρακτηριστικό, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς ώστε να σας προτείνει εκείνος τη λύση του προβλήματός σας.

Πίεση λειτουργίας: Είναι εύκολα αντιληπτό πως, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των εν λόγω προϊόντων είναι η αναφερόμενη εργοστασιακή μέγιστη πίεση λειτουργίας. Στα περισσότερα μοντέλα από τα δοχεία ύδρευσης η αναγραφόμενη πίεση κυμαίνεται σε επίπεδα από 6 έως και 16 bar.

Πιεστικό συγκρότημα - Βελτιώστε την πίεση του νερού πιεστικου νερου και  φιλτρα - YouTube

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός δοχείου ύδρευσης θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός.

Αυτός ήταν ο οδηγός μας για την αγορά του κατάλληλου πιεστικού συγκροτήματος. Με τις παραπάνω πληροφορίες και τις συμβουλές μας, μπορείτε να κάνετε μια ενημερωμένη αγορά που θα καλύπτει τις ανάγκες σας για πίεση και ροή νερού. Θυμηθείτε πάντα να εξετάζετε τις τεχνικές προδιαγραφές, τις εφαρμογές και τις οικονομικές πτυχές πριν προχωρήσετε στην αγορά. Με τη σωστή επιλογή, θα απολαύσετε μια αποτελεσματική και αξιόπιστη παροχή νερού για τις ανάγκες σας.

Πώς μπορώ να υπολογίσω τις απαιτήσεις μου σε πίεση και ροή;

1)Μετρώντας τις ανάγκες νερού σας: πόσα νερά χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα;
2)Συμβουλευόμενοι έναν ειδικό: ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε τις ακριβείς απαιτήσεις σας

Ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος πιεστικού συγκροτήματος για το σπίτι μου;

1)Βάσει των απαιτήσεων σας: πόσο νερό χρειάζεστε και για ποιές εφαρμογές;
2)Αξιολογώντας τις προδιαγραφές: εξετάζετε την απόδοση, την ισχύ και τις λειτουργίες που προσφέρει το πιεστικό συγκρότημα.

Πώς μπορώ να διατηρήσω το πιεστικό συγκρότημά μου σε καλή κατάσταση;

Εκτελώντας τακτική συντήρηση: καθαρίζοντας τα φίλτρα, ελέγχοντας τις συνδέσεις και επιλύοντας πιθανά προβλήματα.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή: διαβάζοντας το εγχειρίδιο χρήσης για τις συστάσεις συντήρησης.

Δείτε τη γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *