Εισαγωγή
Στα περισσότερα συνεργεία ή γκαράζ, ένα από τα πράγματα που είναι πολύ πιθανό να βρούμε είναι ο εργαλειοφορέας. Αυτό το εκπληκτικό προϊόν είναι ο καλύτερος σύμμαχος κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη μάστορα που σέβεται τον εαυτό του.
Χάρη στον εργαλειοφορέα, μπορούμε να αποθηκεύσουμε δεκάδες εργαλεία εύκολα και γρήγορα και να τα διατηρήσουμε ασφαλή. Όλοι οι εργαλειοφορείς είναι εξοπλισμένοι με τέσσερις σταθερούς τροχούς οι οποίοι προσφέρονται ώστε να κάνουν τη μετακίνησή τους ακόμα πιο εύκολη. Μολονότι είναι ένα αρκετά απλό και εύχρηστο προϊόν, υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος και τα οποία θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.
Περιεχόμενα
Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά
- Βάρος: Σημαντικό ρόλο, κυρίως όμως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, παίζει το βάρος του εκάστοτε μοντέλου, με την έννοια ότι, εφόσον ο εργαλειοφορέας γεμίσει με εργαλεία, δεδομένου ότι θα αυξηθεί το εργοστασιακό του βάρος, ενδεχομένως να καταστεί κουραστική η μετακίνησή του. Το βάρος του εκάστοτε μοντέλου επηρεάζεται και από τα υλικά κατασκευής του.
- Διαστάσεις: Οι διαστάσεις του εργαλειοφορέα ουσιαστικά μας προϊδεάζουν σχετικά με τον χώρο, ή τους χώρους στους οποίους θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Επίσης, είναι σημαντικό να δούμε τις διαστάσεις του δεδομένου ότι θα πρέπει να χωράει στην περιοχή όπου θα τον αποθηκεύουμε όταν δεν τον χρησιμοποιούμε. Προσπαθήστε να κάνετε σωστή επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες και τον χώρο σας.
- Αριθμός συρταριών: Όσο περισσότερα συρτάρια έχει ένας εργαλειοφορέας, τόσο το καλύτερο με την έννοια ότι μπορεί να γίνει καλύτερος και μεγαλύτερος διαχωρισμός όσον αφορά την ποσότητα των εργαλείων που θα αποθηκεύσουμε στο εσωτερικό του. Ωστόσο, ρόλο παίζουν και οι διαστάσεις των συρταριών, κάτι που θα αναπτύξουμε παρακάτω.
- Χωρητικότητα συρταριών: Όπως προαναφέραμε, σε έναν εργαλειοφορέα δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός των συρταριών αλλά και οι διαστάσεις του, δηλαδή η χωρητικότητά τους. Μικρά συρτάρια σημαίνει αυτόματα ότι είναι κατάλληλα για μικρότερα εργαλεία, πχ εργαλεία χειρός όπως κατσαβίδια, πένσες, καστάνιες κλπ, ενώ στα μεγαλύτερα συρτάρια μπορούν να χωρέσουν και ηλεκτρικά εργαλεία όπως τροχοί, τριβεία, πλάνες, μπουλονόκλειδα κλπ.
- Τρόπος κλειδώματος: Σίγουρα όταν μιλάμε για ένα προϊόν στο εσωτερικό του οποίου έχουμε αποθηκευμένα πολλά από τα εργαλεία μας, πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση και στο πόσο ασφαλή θα τα έχουμε. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει λοιπόν ο τρόπος που κλειδώνει το εκάστοτε μοντέλο. Οι δύο πιο συνηθισμένοι τρόποι κλειδώματος εργαλειοφορέων είναι με κλειδαριά, ή με λουκέτο.
- Υλικά κατασκευής: Να προτιμάτε εργαλειοφορείς με όσο το δυνατόν λιγότερα πλαστικά μέρη, καθώς είναι λιγότερο ανθεκτικά σε σχέση με τα μεταλλικά ή τα αλουμινένια. Επίσης, αρκετά σημαντικό είναι η πάνω πλευρά του εργαλειοφορέα να είναι εξοπλισμένη με αντιολισθητική επιφάνεια, έτσι ώστε να μπορείτε να την αξιοποιήσετε και αυτήν τοποθετώντας πάνω της διάφορα ακόμα εργαλεία.
- Εργονομία: Σαν κατάσταση, ο εργονομικός σχεδιασμός του εκάστοτε μοντέλου παίζει επίσης αρκετά μεγάλο ρόλο πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή ενός προϊόντος. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται στοιχεία όπως: στιβαροί τροχοί, χειρολαβές για άνετο κράτημα και εύκολες μετακινήσεις, πλαϊνές έξτρα θήκες, συνδυασμός διαφόρων μεγεθών συρταριών κλπ
Συμπέρασμα
Είδαμε λοιπόν ότι, παρά την απλότητα της χρήσης του, η τελική αγορά ενός εργαλειοφορέα μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, αλλά έχει αρκετά τεχνικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην τελική μας επιλογή. Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε τον εργαλειοφορέα που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας πατώντας ΕΔΩ: