Εισαγωγή

Τα δίχτυα σκίασης χρησιμοποιούνται σε πολλών τύπων καλλιέργειες, σε θερμοκήπια, φυτώρια καθώς επίσης και σε οικοδομές (εφαρμογή σε σκαλωσιές κατά την κατασκευή ή ανακαίνιση κτιρίων), ενώ παράλληλα είναι κατάλληλα για πολλές άλλες χρήσεις όπου απαιτείται σκίαση ή/και ανεμόθραυση.

Τα πλεκτά δίχτυα σκίασης / αντιανεμικά δίχτυα είναι μεγάλης αντοχής κατασκευασμένα από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο (HDPE) και εμπλουτισμένα με UV για να μην καταστρέφονται από την ηλιακή ακτινοβολία (υπεριώδεις ακτίνες).

Τα δίχτυα επίσης μειώνουν τη σφοδρότητα του ανέμου και ελαττώνουν σε εξαιρετικό βαθμό την αλμυρότητα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, ενώ μεταξύ άλλων σταματούν το μεγαλύτερο ποσοστό της άμμου και του χώματος το οποίο τραυματίζει την παραγωγή. Γενικά, υπάρχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία και πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός διχτυού σκίασης.

Δίχτυα Σκίασης /Αντιανεμικά | Κ.ΒΕΛΛΗΣ Α.Ε.

Δίχτυ Σκίασης Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τύπος: Οι συνηθέστεροι τύποι διχτυών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι: Ε30, Ε60, Ε90, Ε125 και Ε135 και η διαφορά τους έχει να κάνει όσον αφορά την πυκνότητα του κυρίως σώματός τους και τον συνδυασμό βάρους και ποσοστού σκίασης.

Grasher 2059-1X50 Ε125 Πράσινο Δίχτυ Σκίασης - Camping 125gr/M² (1x50m)
Grasher 2059-1X50 Ε125 Πράσινο Δίχτυ Σκίασης – Camping 125gr/M² (1x50m)

Σκίαση: Τα δίχτυα αυτά, αναλόγως του τύπου που είδαμε παραπάνω, φέρουν αντίστοιχη ένδειξη σκίασης. Το ποσοστό σκίασης από το οποίο ξεκινάνε τα δίχτυα είναι 20-25% και μπορούν να φτάσουν έως και το 90-95%. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό σκίασης ενός διχτυού, τόσο μεγαλύτερη είναι και η σκιά – προστασία που παρέχει.

Βάρος: Όπως και η σκίαση, έτσι και το βάρος ενός διχτυού σκίασης εξαρτάται από την κατηγορία του τύπου στην οποία ανήκει. Το βάρος ενός διχτυού σκίασης ξεκινάει από τα 25-30gr/m² και μπορεί να φτάσει 135-140gr/m². Όσο μεγαλύτερη πυκνότητα, τόσο μεγαλύτερο βάρος και σκίαση, άρα και μεγαλύτερη προστασία.

Πάχος: Το πάχος ενός διχτυού εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από έναν συνδυασμό όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών που αναφέραμε προηγουμένως, ωστόσο οι διαφορές ανάμεσα στα δίχτυα δεν είναι παρά μερικά χιλιοστά.

Διαστάσεις: Τα δίχτυα σκίασης ποικίλλουν σε διαστάσεις μεταξύ τους και υπάρχουν πραγματικά ατελείωτες επιλογές για τους καταναλωτές. Από πολύ μικρά δίχτυα, μέχρι και μεγέθη για να καλύψουν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι για να κάνει ο καταναλωτής την καλύτερη επιλογή που να καλύπτει τις ανάγκες του.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι το χρώμα. Τα δίχτυα σκίασης που διατίθενται στο εμπόριο είναι σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ή του προσωπικού σας γούστου.

Δίχτυα Σκίασης/Αντιανεμικά | Κ.ΒΕΛΛΗΣ Α.Ε.

 

Υστερόγραφο

Η τελική επιλογή αγοράς ενός διχτυού σκίασης, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ.

Ποια είναι η λειτουργία των διχτυών σκίασης;

Τα δίχτυα σκίασης χρησιμεύουν για να παρέχουν σκίαση και προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό βοηθά στη δροσερή και άνετη ατμόσφαιρα στον εξωτερικό χώρο, ενώ παράλληλα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ποια είδη διχτυών σκίασης υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφορα είδη διχτυών σκίασης, όπως:
Οριζόντια δίχτυα σκίασης
Κάθετα δίχτυα σκίασης
Ρολά δίχτυα σκίασης
Δίχτυα σκίασης με αυτοματισμό
Πτυσσόμενα δίχτυα σκίασης

Ποια είναι η κατάλληλη χρήση για κάθε είδος διχτυού σκίασης;

Η κατάλληλη χρήση εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου. Ορισμένα δίχτυα σκίασης είναι κατάλληλα για κάλυψη μεγάλων επιφανειών, ενώ άλλα είναι πιο κατάλληλα για χρήση σε μικρότερα παράθυρα. Επίσης, ορισμένα είδη διχτυών προσφέρουν περισσότερο αυτοματισμό και άνεση, ενώ άλλα είναι πιο απλά και πρακτικά.

Πώς επηρεάζει την εσωτερική θερμοκρασία ένα δίχτυ σκίασης;

Τα δίχτυα σκίασης μπορούν να μειώσουν την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία και να μειώσουν τη θερμοκρασία εντός ενός χώρου. Αυτό συμβαίνει επειδή το δίχτυ απορροφά και ανακλά μέρος της ηλιακής ενέργειας, μειώνοντας τη θερμική επιβάρυνση και την ανάγκη για κλιματισμό.

Πώς μπορώ να επιλέξω το κατάλληλο δίχτυ σκίασης;

Για να επιλέξετε το κατάλληλο δίχτυ σκίασης, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας, τον εξωτερικό χώρο που θέλετε να σκιάσετε, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τον προϋπολογισμό σας. Συνίσταται να συμβουλευτείτε επαγγελματία για να σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *