Το παλάγκο, γνωστό πιο απλά και ως γερανάκι, είναι ένα ιδιαίτερα εύχρηστο ηλεκτρικό εργαλείο που σας βοηθάει να σηκώνετε/μετακινείτε μεγάλα φορτία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, απαλλάσσοντάς σας από κοπιαστική χειρωνακτική εργασία.

Παλάγκο Χαρακτηριστικά

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πολλά μοντέλα διαφορετικών εταιρειών και δυνατοτήτων. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός παλάγκου και αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Βάρος ανύψωσης: Ένα από τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά ενός παλάγκου είναι το μέγιστο φορτίο το οποίο μπορεί να σηκώσει. Τα περισσότερα παλάγκα της αγοράς σηκώνουν από 125 kg έως και 1 τόνο βάρους.
  • Ταχύτητα ανύψωσης: Αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορεί το παλάγκο να σηκώσει – μετακινήσει το φορτίο σας. Φυσικά η ταχύτητα “παίζει” αναλόγως και το φορτίο που θα σηκώνει κάθε φορά το παλάγκο.
  • Μήκος συρματόσχοινου: Να προτιμάτε παλάγκα με μήκος συρματόσχοινου τουλάχιστον 9m. Γενικότερα πάντως στην αγορά μπορείτε να βρείτε παλάγκα με συρματόσκοινο μήκους έως και 40m!
  • Πάχος συρματόστοινου: Το πάχος του συρματόσχοινου παίζει και αυτό τον ρόλο του καθώς ένα παχύ συρματόσχοινο είναι σαφώς πιο ανθεκτικό από ένα λιγότερο παχύ, αν το δούμε σε βάθος χρόνου και χρήσης. Να προτιμάτε παλάγκα με συρματόσχοινα πάχους 3-7mm.
  • Ασύρματος έλεγχος: Στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που παρέχουν στο χρήστη τη δυνατότητα wireless ασύρματης λειτουργίας με τηλεκοντρόλ, κάτι πραγματικά ιδιαίτερα βολικό, ειδικά όταν συνδυάζεται και με μεγάλη εμβέλεια.
γερανάκι (παλάγκο)

Χρήσιμες Συμβουλές

–  Προσπαθήστε να αγοράσετε το προϊόν που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σας
– Η αγορά ενός παλάγκου που σηκώνει οριακά το απαιτούμενο βάρος της εργασίας σας ενδέχεται να σας προκαλέσει προβλήματα, λειτουργικά και μη
– Απαγορεύεται να στέκεστε ακριβώς κάτω από το παλάγκο, είτε βρίσκεται σε λειτουργία, είτε όχι, για προφανείς λόγους ασφαλείας.
– Απαραίτητα παρελκόμενα για τη χρήση των παλάγκων είναι οι βραχίονες και οι βάσεις με τις τις αντίστοιχες βίδες τους

Υστερόγραφο

Εφόσον έχετε διαβάσει προσεκτικά όλα τα παραπάνω, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να κάνετε την τελική σας επιλογή αγοράς. Η επιλογή αυτή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και το χρηματικό ποσό που έχετε σκοπό να διαθέσετε. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

Kavoukis Tools

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

Ποια είναι η χωρητικότητα ανύψωσης που χρειάζομαι;

Η χωρητικότητα ανύψωσης που χρειάζεστε εξαρτάται από τη φύση των φορτίων που πρόκειται να ανυψώσετε. Εάν σκοπεύετε να ανυψώσετε βαριά φορτία, θα πρέπει να επιλέξετε ένα γερανάκι με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αντίθετα, εάν τα φορτία είναι πιο ελαφριά, μπορεί να είναι αρκετό ένα γερανάκι με μικρότερη χωρητικότητα.

Πώς μπορώ να διασφαλίσω την ασφάλεια κατά τη χρήση του παλάγκου;

Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια κατά τη χρήση ενός παλάγκου, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Εκπαιδεύστε τους εργαζομένους σας σχετικά με τη σωστή χρήση του και τις ασφαλείς πρακτικές ανύψωσης. Επίσης, πριν από την αγορά, ελέγξτε την πιστοποίηση και τη συμμόρφωση του παλάγκου με τους κανονισμούς ασφαλείας.

Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος συντήρησης ενός παλάγκου;

Για να διατηρήσετε το γερανάκι σας σε καλή κατάσταση και να εξασφαλίσετε την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του, πρέπει να το συντηρείτε τακτικά. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το πρόγραμμα συντήρησης και επιθεώρησης του. Ελέγξτε τα συστήματα ασφαλείας, τις μηχανικές εξαρτήσεις και την κατάσταση των ανταλλακτικών. Τακτική συντήρηση μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αποτυχίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *