Εισαγωγή

Η καλαμωτή είναι ένα συνηθισμένο προϊόν διακόσμησης κυρίως εξωτερικών χώρων το οποίο ωστόσο εκτός από διακόσμηση μπορεί να προσφέρει και πολλές πρακτικές λύσεις.

Oι καλαμωτές μπορούν να τοποθετηθούν και να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς διαφορετικούς χώρους όπως μπαλκόνια, κιόσκια, κήπους κλπ αποτελώντας ένα από τα πρώτα σε προτίμηση προϊόντα επιλογής όσον αφορά τη διακόσμηση και κι όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε χάρη στην ιδιαίτερα προσιτή από οικονομικής άποψης τιμή του να το προμηθευτεί και να προσδώσει στο χώρο του μια όμορφη και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η καλαμωτή είναι ένα συνηθισμένο προϊόν διακόσμησης

Μολονότι είναι ένα προϊόν απλό χωρίς πολλές ιδιαιτερότητες, παρ’όλα αυτά υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία μπορούμε να δώσουμε έμφαση πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς μιας καλαμωτής.

Καλαμωτή: Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Υλικό: Οι περισσότερες καλαμωτές που κυκλοφορούν στην αγορά φέρουν κυρίως σώμα από το αντίστοιχο ξύλο καλαμωτής, αυθεντικό ή τύπου συνθετικό, αλλά πλέον έχουν μπει πολύ δυνατά στην αγορά και οι καλαμωτές με πλαστικό σώμα, που αποτελείται κυρίως από PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο). Σαφώς οι πλαστικές πέργκολες είναι πολύ πιο ανθεκτικές στο χρόνο και τη χρήση σε σχέση με τις φυσικές καλαμωτές.

Διαστάσεις: Υπάρχουν καλαμωτές σε πολλές διαφορετικές διαστάσεις οι οποίες αλλάζουν και όσον αφορά το μήκος αλλά και όσον αφορά το ύψος. Αναλόγως του χώρου που θέλουμε να καλύψουμε κάνουμε και την αντίστοιχη επιλογή αγοράς μιας καλαμωτής.

Grasher 2158-1.5Χ3 Ξύλινη Καλαμωτή Με Σύρμα (1.5x3m)
https://tinyurl.com/yfedcvtp

Πάχος: Υπάρχουν λεπτές αλλά και πιο παχιές καλαμωτές με αντίστοιχα καλάμια μικρών ή μεγαλύτερων οπών. Επίσης αυτό που αλλάζει από μοντέλο σε μοντέλο είναι και το πόσο κοντά δεμένα είναι τα καλάμια, δηλαδή αν έχουν απόσταση μεταξύ τους ή όχι. Γενικότερα προτείνονται πιο παχιές καλαμωτές καθώς έχουν -θεωρητικά- μεγαλύτερη αντοχή από τις πιο λεπτές, και λέμε “θεωρητικά” καθώς όλα εξαρτώνται από τη χρήση αλλά και τις φυσικές συνθήκες.

Τύπος σύρματος: Στο εμπόριο κυκλοφορούν καλαμωτές με απλό σύρμα ή γαλβανιζέ. Το γαλβανιζέ σύρμα θεωρείται καλύτερη επιλογή καθώς οξειδώνεται πολύ λιγότερο σε σχέση με το απλό και εμφανίζει αρκετά μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και τη χρήση, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αντίστοιχα ανεβαίνει και το κοστολόγιο.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι και το χρώμα. Τα πράγματα είναι πιο απλά στις ξύλινες καθώς απλά παίζει η απόχρωση του καφέ χρώματος, ωστόσο οι πλαστικές καλαμωτές διατίθενται στο εμπόριο σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μπορείτε να επιλέξετε αναλόγως του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ή του προσωπικού σας γούστου.

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς μιας καλαμωτής, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *