Εισαγωγή
Ίσως για τους περισσότερους να αποτελεί ένα άγνωστο προϊόν, ωστόσο ο καλλιεργητής εδάφους αρχίζει και αποκτάει το δικό του κοινό στην ελληνική αγορά και φαίνεται ότι σε λίγο καιρό ίσως αποτελεί ένα από τα τοπ προϊόντα στις προτιμήσεις των καταναλωτών που ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν και τι να περιμένουν από αυτό το εργαλείο.
Ο καλλιεργητής εδάφους αποτελεί ένα προϊόν το οποίο χάρη στην ευχρηστία και την ευελιξία του, χρησιμοποιείται για εργασίες όπως για την καλλιέργεια, το σκάλισμα, τον αερισμό, το ξεχορτάριασμα του εδάφους κλπ. Είναι σχεδιασμένο για αγροτική χρήση, καλλιέργεια λαχανικών και πράσινους χώρους, ενώ τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ποικίλες λεπίδες ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο εδάφους.
Τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία και πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω…
Περιεχόμενα
Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά καλλιεργητή εδάφους
Βάρος: Εκ των βασικότερων τεχνικών χαρακτηριστικών στα περισσότερα εργαλεία αποτελεί φυσικά το βάρος. Βέβαια το βάρος αποτελεί χαρακτηριστικό που ελέγχουν κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου γι’ αυτούς πραγματικά παίζει σπουδαίο ρόλο.
Ταχύτητα: Αναλόγως μοντέλου “παίζει” και ο αριθμός ταχύτητας των ταλαντώσεων κατά τη διάρκεια της χρήσης. Το συγκεκριμένο τεχνικό χαρακτηριστικό μετράται σε “spm” και τα περισσότερα μοντέλα εμφανίζουν ταχύτητα 800-900 spm.
Λεπίδες: Ως προς τις λεπίδες, αυτά τα οποία πρέπει να κοιτάξουμε είναι το πλήθος των λεπίδων καθώς και οι επιλογής θέσεων κλίσης της λεπίδας, για ακόμα καλύτερο και πιο ακριβές αποτέλεσμα, αναλόγως της περίπτωσης.
Αντικραδασμικό σύστημα: Πολύ σημαντικό ρόλο ειδικά σε τέτοιου είδους προϊόντα παίζει η ύπαρξη η μη αντικραδασμικού συστήματος, καθώς τα επίπεδα δόνησης είναι έντονα και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα μετά από πολλές ώρες χρήσης.
Υλικά κατασκευής καλλιεργητή εδάφους: Εδώ αναφερόμαστε στα υλικά κατασκευής του κυρίως σώματος αλλά και της χειρολαβής. Να προτιμάτε μοντέλα με ανθεκτικά υλικά και χειρολαβή εξοπλισμένη με αντιολισθητική επένδυση για καλύτερο και πιο σταθερό κράτημα κατά τη χρήση.
Τύπος τροφοδοσίας καλλιεργητή εδάφους: Οι καλλιεργητές εδάφους χωρίζονται στους ηλεκτρικούς και τους επαναφορτιζόμενους, με την κάθε μία κατηγορία να έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά της, τα οποία και θα καταγράψουμε ευθύς αμέσως.
1) ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Στην πρώτη κατηγορία έχουμε τα προϊόντα τα οποία χρειάζονται τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν. Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτής της κατηγορίας είναι πολλά: καταρχήν είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία μπαταρίας και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν τόσο από άπειρους ερασιτέχνες όσο και από έμπειρους επαγγελματίες χρήστες. Επίσης, είναι ελαφριά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Στα αρνητικά τους συγκαταλέγετε το γεγονός ότι η χρήση τους περιορίζεται αποκλειστικά από την ύπαρξη τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα το ηλεκτρικό καλώδιο αυτό καθ’ αυτό επηρεάζει τη μετακίνηση – μεταφορά του στο χώρο εργασίας μειώνοντας έτσι την ευχέρεια κινήσεων του χρήστη.
2) ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΑ
Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα μπαταρίας. Στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε καθώς η χρήση τους δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ρεύματος, όπως συμβαίνει στα ηλεκτρικά εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα, χάρη στη μπαταρία τους, ο χρήστης απαλλάσσεται από την ύπαρξη οποιουδήποτε καλωδίου επομένως έχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα είναι πιο ακριβά σε σχέση με τα ηλεκτρικά όπως επίσης και λίγο πιο βαριά λόγω του επιπλέον βάρους της μπαταρίας τους.
Συμπέρασμα
Η τελική επιλογή αγοράς ενός καλλιεργητή εδάφους θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τους καλλιεργητές εδάφους του καταστήματατός μας εδώ.