Εισαγωγη

Η επιλογή μιας κατάλληλης σατινιέρας είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ευχάριστου και λειτουργικού μπάνιου. Οι σατινιέρες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αισθητική του χώρου, ενώ παράλληλα προσφέρουν λειτουργικότητα και άνεση στην καθημερινή χρήση. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε διάφορα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μιας σατινιέρας για το μπάνιο σας.

Η σατινιέρα αποτελεί ένα τύπος τριβείο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για εφαρμογές σε μεταλλικές επιφάνειες. Η σατινιέρα διαθέτει ένα περιστροφικό εξάρτημα σε σχήμα τυμπάνου (συνηθέστερα τύπου συρματόβουρτσα, κετσέ, σμυριδόπανο κλπ) και το κυρίως σώμα του φέρνει σχηματικά σε γωνιακό τροχό.

Μολονότι δεν είναι ένα τόσο δημοφιλές εργαλείο στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, παρ’όλα αυτά αποτελεί ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεδομένα θα προτιμάται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Κυκλοφορεί σε δύο τύπους: σε ηλεκτρικό και σε επαναφορτιζόμενο (μπαταρίας) και η τιμή τους ξεκινάει από τα 75 ευρώ περίπου και μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 1000 ευρώ. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε και στις δύο αυτές κατηγορίες αναφέροντας τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους

 

ΣΑΤΙΝΙΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

1) Ηλεκτρική σατινιέρα

Metabo SE 17-200 RT Σατινιέρα 1700 Watt (6.02259.00)

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε τις σατινιέρες οι οποίες χρειάζονται τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε είναι η ισχύς, οι στροφές του ηλεκτρομοτέρ, η ύπαρξη η μη ομαλής εκκίνησης και ρύθμισης ταχύτητας, η ύπαρξη η μη κλείδωμα άξονα για εύκολη αλλαγή εργαλείων, η επιφάνεια εργασίας, το μήκος του καλωδίου και γενικότερα τα υλικά κατασκευής του (συνήθως του κυρίως σώματος και της χειρολαβής).

Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών σατινιέρων είναι πολλά: καταρχήν είναι αρκετά πιο οικονομικά σε σχέση με τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία μπαταρίας και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν τόσο από άπειρους ερασιτέχνες όσο και από έμπειρους επαγγελματίες χρήστες, ωστόσο τα αρνητικά τους είναι ότι η χρήση τους περιορίζεται αποκλειστικά από την ύπαρξη τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα το ηλεκτρικό καλώδιο αυτό καθ’εαυτό επηρεάζει τη μετακίνηση – μεταφορά του στο χώρο εργασίας μειώνοντας έτσι την ευχέρεια κινήσεων του χρήστη.

 

2) Επαναφορτιζόμενη σατινιέρα Μπαταρίας

 

Μια αρκετά ανερχόμενη κατηγορία σατινιέρων είναι αυτή των επαναφορτιζόμενων εργαλείων μπαταρίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά που ελέγχουμε στα προϊόντα μπαταρίας είναι τα volt, η χωρητικότητα, η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας τους, το συνολικό τους βάρος, η ύπαρξη η μη ομαλής εκκίνησης και ρύθμισης ταχύτητας, η ύπαρξη η μη κλείδωμα άξονα για εύκολη αλλαγή εργαλείων, η επιφάνεια εργασίας τους και γενικότερα τα υλικά κατασκευής τους (συνηθέστερα του κυρίως σώματος και της χειρολαβής τους).

Στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε καθώς η χρήση τους δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ρεύματος, όπως συμβαίνει στα ηλεκτρικά εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα, χάρη στη μπαταρία τους, ο χρήστης απαλλάσσεται από την ύπαρξη οποιουδήποτε καλωδίου επομένως έχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Οι σατινιέρες μπαταρίας είναι πιο ακριβές σε σχέση με τις ηλεκτρικές (αναφερόμαστε σε μοντέλα της ίδιας “κατηγορίας” και των ίδιων χαρακτηριστικών), όπως επίσης και λίγο πιο βαρείς λόγω του επιπλέον βάρους της μπαταρίας του.

Τέλος, προτείνουμε οσο το δυνατόν την επιλογή αγοράς μοντέλου του οποίου η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εργαλεία της ίδιας σειράς μπαταρίας.

Συμπέρασμα

Η επιλογή μιας κατάλληλης σατινιέρας για το μπάνιο σας είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί με προσοχή. Με την ορθή επιλογή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μπάνιο που είναι τόσο λειτουργικό όσο και αισθητικά ευχάριστο. Αναλύστε τις ανάγκες σας, εξετάστε τον διαθέσιμο χώρο και επιλέξτε μια σατινιέρα που συνδυάζει υψηλή ποιότητα, λειτουργικότητα και αισθητική. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε ένα αξιόπιστο κατασκευαστή και να διαβάσετε αξιολογήσεις πριν προβείτε στην αγορά. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε εδώ περισσότερα και εδώ