Εισαγωγή

Η καπαρντίνα εργασίας αποτελεί ένα χρήσιμο ρούχο που χρησιμοποιείται τόσο για επαγγελματικούς σκοπούς, όσο και στην καθημερινότητά μας, καθώς μπορούμε να το φοράμε εύκολα οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως αν το χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένη εργασία ή όχι.

Πώς όμως θα επιλέξουμε το προϊόν που μας καλύπτει περισσότερο και ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάση πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς ενός προϊόντος? Στα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουμε στο παρόν άρθρο.

καπαρντίνα εργασίας

 

Καπαρντίνα Εργασίας Βασικά Χαρακτηριστικά

Βάρος: Σε βάθος χρόνου και κυρίως σε πολύωρες εργασίες, το βάρος παίζει ρόλο και είναι εύκολα αντιληπτό από κάποιον επαγγελματία, ειδικά αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στην καπαρντίνα θα “κουβαλάμε” διάφορα άλλα αντικείμενα και εργαλεία. Το σύνηθες βάρος μιας καπαρντίνας εργασίας κυμαίνεται ανάμεσα στα 150-400gr/m2.

Υλικά κατασκευής: Οι περισσότερες καπαρντίνες είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, ελαστάν, νάυλον, πολυβινυλοχλωρίδιο (γνωστό και ως PVC) κλπ, με τις περισσότερες να αποτελούνται από ένα μείγμα των παραπάνω. Οι πιστοποιημένες καπαρντίνες είναι εργονομικά σχεδιασμένες και παρέχουν άνετη εφαρμογή.

Πολυχρηστικότητα: Υπάρχουν καπαρντίνες εργασίας πολλών διαφορετικών ειδών. Βαμβακερές, υφασμάτινες, κλπ. Ει δυνατόν να προτιμάτε προϊόντα με αφαιρούμενα μέρη καθώς μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά είδη ρουχισμού (πχ αφαιρούμενα μανίκια ώστε να μετατρέπεται σε κοντομάνικη, αφαιρούμενες τσέπες, αφαιρούμενη κουκούλα κλπ).

Αποθήκευση εργαλείων: Να προτιμάτε καπαρντίνες με πολλές θήκες και τσέπες, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ταυτοχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα (πχ με θήκες για κινητά, για διαφόρων ειδών εργαλεία κλπ.)

Αντοχή: Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσουμε προϊόντα ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση, την τριβή, τις πιτσιλιές υγρών κλπ. Στα περισσότερα προϊόντα υπάρχουν ενδείξεις αδιαβροχοποίησης και ανθεκτικότητας (αναφέρονται και σαν κατηγορίες ασφαλείας).

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι το χρώμα της εκάστοτε καπαρντίνας. Το χρώμα συνήθως επιλέγεται βάσει γούστου, ή βάσει περιβάλλοντος εργασίας (πχ κύριο χρώμα logo εταιρείας κλπ)

Μέγεθος: Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο τύπο σώματος και όπως συμβαίνει σε όλα τα είδη ρούχων, στον καθένα ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Ενδεικτικά θα σας παραθέσουμε δύο φωτογραφίες με μεγεθολόγια ώστε να συγκρίνετε και να βγάλετε ένα τελικό συμπέρασμα σχετικά με το μέγεθος που σας ταιριάζει.

 

Χρήσιμες Συμβουλές

  • Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, βασισμένοι στις δικές σας ανάγκες
  • Δώστε ιδιαίτερη βάση στα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής του κάθε προϊόντος
  • Προσέξτε την επιλογή μεγέθους, ώστε να είστε άνετοι στις κινήσεις κατά την εργασία σας
  • Δώστε ιδιαίτερη βάση στις οδηγίες καθαρισμού του εκάστοτε προϊόντος – ΔΕΝ είναι όλα ίδια
  • Η καπαρντίνα εργασίας αποτελεί τον καλύτερό σας σύμμαχο και αξίζει να αγοράσετε κάτι ποιοτικό
  • Να προτιμάτε πιστοποιημένες ρόμπες εργασίας συγκεκριμένων προδιαγραφών και χαρακτηριστικών

Ποια είναι η καλύτερη καπαρντίνα εργασίας για μηχανικούς;

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μια καπαρντίνα εργασίας με ανθεκτικά υλικά και πολλαπλές τσέπες για εργαλεία θα είναι ιδανική.

Ποιες είναι οι πιο ανθεκτικές καπαρντίνες εργασίας;

Οι καπαρντίνες εργασίας κατασκευασμένες από υλικά όπως καμβά ή νάιλον με ενίσχυση και αντοχή στις φθορές είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές.

Ποιες λειτουργίες ασφαλείας πρέπει να έχει μια καπαρντίνα εργασίας;

Οι σημαντικές λειτουργίες ασφαλείας περιλαμβάνουν ανακλαστικές ταινίες, προστασία από την ανεμοπίεση, αδιάβροχο ύφασμα και ενσωματωμένα γάντια.

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο μέγεθος καπαρντίνας εργασίας;

Συνήθως, οι κατασκευαστές παρέχουν έναν οδηγό μεγεθών που βασίζεται σε μετρήσεις στήθους, μέσης και ίσχιο. Ακολουθήστε τον οδηγό για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος.

Υστερόγραφο

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε την καπαρντίνα εργασίας που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας όσον αφορά τα ρούχα εργασίας πατώντας ΕΔΩ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *