Επιθυμείτε να κουρέψετε το σκυλάκι σας αλλά για διάφορους λόγους, προσωπικούς ή οικονομικούς, δε θέλετε να το αναλάβει κάποιος άλλος? Κανένα πρόβλημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στην αγοράσετε μια κουρευτική μηχανή σκύλων.

Η αγορά μιας κουρευτικής μηχανής σκύλων βέβαια μπορεί να ακούγεται απλή υπόθεση, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Δε μπορεί να συγκριθεί με την αγορά μιας κουρευτικής μηχανής για ανθρώπους. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αγορά κάποιου προϊόντος και αρκετές ακόμα για τη σωστή χρήση του. Εμείς, προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τις σημαντικότερες από αυτές σε δυο μικρές λίστες, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Χρήσιμες Πληροφορίες (Πριν Την Αγορά)

 1. Πριν προχωρήσετε στην κουρευτική μηχανή σκύλων, φροντίστε να μάθετε όσα πιο πολλά μπορείτε για τη ράτσα του σκύλου σας.
 2. Ενημερωθείτε και από τον κτηνίατρο σας σχετικά με το αν πρέπει να το κουρεύετε ή όχι, καθώς κάποιες ράτσες δεν κουρεύονται.
 3. Αν ανήκει σε αυτές που επιτρέπεται το κούρεμα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε και το κάθε πότε πρέπει να γίνεται, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι υπερβολές.
 4. Οι ράτσες των σκύλων με το διπλό στρώμα τριχώματος δεν πρέπει να κουρεύονται.
 5. Το διπλό στρώμα προστατεύει το καλοκαίρι και το χειμώνα το σκύλο από τη ζέστη και το κρύο. Τέτοιες ράτσες είναι οι Samoyed Husky, American Εskimo, Keeshond Akita, Schipperke Chow-Chow, Finnish Spitz Pekingese κά.
 6. Προσπαθήστε να αγοράσετε κάτι καλό και αξιόπιστο. Άλλωστε, ασφαλώς θέλετε το καλύτερο για τον μικρό σας φίλο.
κουρευτική μηχανή σκύλων

Κατηγορίες Κουρευτικής Μηχανής Σκύλων

Εφόσον λοιπόν έχετε βεβαιωθεί ότι το σκυλάκι σας είναι από τις ράτσες που επιτρέπεται να το κουρέψουμε, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην αγορά μιας κουρευτικής μηχανής. Στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικές μηχανές. Οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται είναι οι ηλεκτρικές και οι επαναφορτιζόμενες. Το μεγάλο πλεονέκτημα των μηχανών μπαταρίας είναι πως μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και με απώλεια ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα δε φέρουν καλώδιο και άρα δε δεσμεύεται η εμβέλεια εργασίας μας.

Κουρευτική Μηχανή Σκύλων -Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών κατηγοριών, βάσει των οποίων θα πρέπει να κάνουμε την τελική μας επιλογή είναι τα εξής:

Ισχύς: Το σύνηθες χαρακτηριστικό που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης δύο συσκευών. Η μεγαλύτερη ισχύς ενός μοτέρ συνεπάγεται με περισσότερες στροφές, άρα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.
Πλάτος κοπής: Αναφέρεται στο πλάτος της λεπίδας που φέρει κάθε μοντέλο. Μεγαλύτερο πλάτος συνεπάγεται με αποτελέσματα σε σημαντικά μικρό χρονικό διάστημα.

Ταχύτητα κοπής: Μεγάλη ταχύτητα κοπής συνεπάγεται με πιο ακριβή αποτελέσματα άρα και καλύτερη εμφάνιση του κατοικιδίου σας.
Επίπεδο θορύβου: Αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό και είναι λογικό αν σκεφτούμε πως μια αρκετά θορυβώδης κουρευτική μηχανή θα εκνευρίσει και εμάς, αλλά και τα σκυλάκια μας.

Προστασία υπερθέρμανσης: Οι επαγγελματικές μηχανές έχουν ενσωματωμένο σύστημα προστασίας που προκαλεί σβήσιμο της μηχανής σε περίπτωση υπερθέρμανσης για αποφυγή βλάβης.
Σχεδιασμός: Να προτιμάτε τις εργονομικά σχεδιασμένες κουρευτικές μηχανές που παρέχουν άνετο κράτημα και ευκολία στη χρήση τους.
Καταλληλότητα τριχώματος: Υπάρχουν μηχανές που είναι κατάλληλες για αραιό τρίχωμα και άλλες που είναι για πυκνό τρίχωμα. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή βάσει της ράτσας του σκύλου σας.

Πληροφορίες (Μετά Την Αγορά)

 • Αν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μηχανή, συμβουλευτείτε πρώτα κάποιο πιο έμπειρο άτομο για να σας βοηθήσει στον τρόπο λειτουργίας της.
 • Μην παραξενευτείτε αν αρχικά το σκυλάκι δεν κάθεται ήρεμο όταν πάτε να το κουρέψετε. Είναι απόλυτα φυσιολογική μια τέτοια αντίδραση και δε σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος.
 • Προσέξτε ώστε να μην είναι υπερβολική η δύναμη που ασκείτε στη μηχανή κατά τη διάρκεια του κουρέματος καθώς ελοχεύει κίνδυνος να τραυματίσετε άθελά σας το ζωντανό.
 • Κατά τη διάρκεια του κουρέματος, να είστε πολύ προσεκτικοί και φιλικοί με το ζώο, έτσι ώστε να συνηθίσει και να μη φοβάται την όλη διαδικασία.
 • Προτείνεται η χρήση μάσκας και γυαλιών προστασίας έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη εισπνοή ή ακόμα και μόλυνση από τις τρίχες που αιωρούνται κατά το κούρεμα.
Kavoukis Tools

Υστερόγραφο

Η τελική επιλογή αγοράς μιας κουρευτικής μηχανής θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

2 thoughts on “Τι κουρευτική μηχανή σκύλων να αγοράσω

 1. εχω ενα κυνηγόσκυλο ημίαιμο, βάρους 20 κιλών με κοντά τρίχωμα αλλά ρίχνει απίστευτες ποσότητας τριχών . έκανα τα πάντα και η μόνη λύση ειναι να την κουρεύω λίγο, όχι να την ξυρίζω εντελώς. ετσι απαλάχτηκα κάπως απο τις τρίχες. θα ήθελα να συνεχίχω να το κάνω κάπου κάπου και θα ήθελα να με συμβουλέψετε τι είδους μηχανή κουρέματος να πάρω. ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *