Εισαγωγή

Ένα σκαλοσκαμπό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιείται για να φτάσουμε σε ψηλά σημεία που δυσκολεύουν την πρόσβασή μας. Είτε χρειαζόμαστε ένα σκαλοσκάμπο για εργασίες στο σπίτι, το γραφείο ή ακόμη και σε επαγγελματικό περιβάλλον, είναι σημαντικό να επιλέξουμε το κατάλληλο για τις ανάγκες μας.Το σκαλοσκαμπό είναι ένα προϊόν που εμφανισιακά αποτελεί έναν συνδυασμό σκάλας με απλού σκαμπό, εξ’ου και η ονομασία του. Με άλλα λόγια, αποτελεί ουσιαστικά μια ενδιάμεση λύση και απευθύνονται κυρίως για οικιακή χρήση.

Τα σκαλοσκαμπό μπορούν να αποτελέσουν μια “έξυπνη” λύση καθώς χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα συναντάμε τόσο σε σπίτια, όσο και σε αποθήκες, συνεργεία, γκαράζ κλπ.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα “απλό” προϊόν, πριν προχωρήσουμε στην τελική αγορά ενός σκαλοσκαμπό, υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία και πρέπει να ελέγξουμε, ωστε να βεβαιωθούμε ότι η τελική μας επιλογή θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Σκαλοσκαμπό με 2 Σκαλιά Μεταλλικό Eurogold - Αντοχή 150kg | RealShop.gr

ΣΚΑΛΟΣΚΑΜΠΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάρος: Σίγουρα ένα ελαφρύ σκαλοσκαμπό είναι πιο εύχρηστο, πιο ευέλικτο και εύκολο όσον αφορά τη μεταφορά αλλά και την αποθήκευσή του. Ωστόσο τα ελαφριά σκαλοσκαμπό έχουν πολύ λιγότερη αντοχή σε φορτίο από κάποια άλλα πιο βαριά-στιβαρή.

Total THLAD09041 Σιδερένιο Σκαλοσκαμπό (4 Σκαλοπάτια)

Αντοχή: Αναφερθήκαμε προηγουμένως στην αντοχή, δηλαδή το βάρος το οποίο μπορεί να αντέξει ένα σκαλοσκαμπό. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο τεχνικό χαρακτηριστικό το οποίο κοιτάμε πριν αγοράσουμε ένα προϊόν.

Υλικό κατασκευής: Τα περισσότερα σκαλοσκαμπό της αγοράς είναι κατασκευασμένα από ξύλο, αλουμίνιο ή σίδερο, ή ακόμα και από συνδυασμό αυτών. Σίγουρα, όπως αντιλαμβάνεστε, οι ξύλινες σκάλες είναι πιο οικονομικές σε σχέση με τις αντίστοιχες των άλλων δύο κατηγοριών, ωστόσο έχουν λιγότερη αντοχή σε φορτίο.

Αριθμός σκαλοπατιών: Αν θέλετε να κερδίσετε απλά μερικούς πόντους, μπορείτε να στραφείτε στην σκαλοσκαμπό με λίγα σκαλοπάτια. Ωστόσο για πρόσβαση σε μεγαλύτερο ύψος προτείνεται σίγουρα η αγορά ενός μεγαλύτερου σκαλοσκαμπό αρκετών σκαλοπατιών.

Πλάτος σκαλοπατιών: Μπορεί αρκετοί να το παραβλέπουν, αλλά το πλάτος των σκαλοπατιών μιας σκάλας είναι εξίσου σημαντικό, καθώς θα πρέπει ο χρήστης να στέκεται άνετα σε αυτά ακόμα και με τα δύο του πόδια χωρίς να υπάρχει πρόβλημα χώρου, άρα και δυσκολία κινήσεων.

Σκαλοσκαμπό μεγάλης αντοχής | RealShop.gr

 

 

Συμπεράσματα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός σκαλοσκαμπό θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τη γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ.

Πόσο ύψος πρέπει να έχει ένα σκαλοσκάμπο;

Το ύψος ενός σκαλοσκάμπου πρέπει να είναι αρκετό ώστε να μπορούμε να φτάσουμε την επιθυμητή ύψωση με άνεση. Συνήθως, ένα σκαλοσκάμπο με ύψος περίπου 60-70 εκατοστά είναι κατάλληλο για πολλές καθημερινές εργασίες.

Ποιο υλικό κατασκευής είναι καλύτερο για ένα σκαλοσκάμπο;

Το υλικό κατασκευής ενός σκαλοσκάμπου εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τη χρήση. Οι σκαλοσκάμποι αλουμινίου είναι ελαφριοί και ανθεκτικοί, ενώ οι ξύλινοι σκαλοσκάμποι προσφέρουν θερμή αισθητική. Επίσης, οι μεταλλικοί σκαλοσκάμποι είναι ανθεκτικοί και οι πλαστικοί προσφέρουν οικονομική επιλογή.

Πώς μπορώ να επιλέξω ένα σκαλοσκάμπο με σταθερότητα;

Για να επιλέξετε ένα σκαλοσκάμπο με σταθερότητα, ελέγξτε αν έχει ευρεία βάση και αντιολισθητικές προστασίες στα πόδια του. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το υλικό κατασκευής είναι ανθεκτικό και προσφέρει σταθερότητα κατά τη χρήση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα σκαλοσκάμπο για επαγγελματική χρήση;

Ναι, οι σκαλοσκάμποι χρησιμοποιούνται ευρέως για επαγγελματική χρήση σε καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία και άλλα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Είναι χρήσιμοι για τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την πρόσβαση σε ψηλά σημεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *