Η αποθήκη κήπου, μολονότι προτιμάται κυρίως κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί ένα προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από το καθαρά πρακτικό πλεονέκτημα της παροχής χώρου για αποθήκευση απλών εργαλείων, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ακόμα και μεγάλων μηχανημάτων κήπου.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν αποθήκες κήπου πολλών διαφορετικών χαρακτηριστικών για όλα τα γούστα και για όλα τα … πορτοφόλια. Αποτελεί ένα προϊόν το οποίο αναμφίβολλα χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα και καλή ανάλυση όλων των δεδομένων, καθώς είναι κάτι το οποίο το αγοράζουμε με την προοπτική να το έχουμε για αρκετό καιρό. Δεν αποτελεί κάτι φθηνό και αναλώσιμο που μπορούμε να το αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή, επομένως χρειάζεται προσεκτική έρευνα αγοράς πριν καταλήξουμε στην τελική επιλογή. Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μια αποθήκη κήπου.

αποθήκη κήπου

 

Αποθήκη κήπου – Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Υλικό κατασκευής: Τα κύρια είδη αποθηκών που υπάρχουν στο εμπόριο έχουν κυρίως σώμα από μέταλλο, ξύλο ή πλαστικό, ενώ υπάρχουν και κάποια μοντέλα, πιο σπάνια, τα οποία φέρουν ένα συνδυασμό από τα υλικά αυτά. Εξυπακούεται πως οι μεταλλικές αποθήκες είναι πιο ανθεκτικές στο χρόνο και τη χρήση σε σχέση με τις ξύλινες ή τις πλαστικές, εξ’ου και ο λόγος που είναι αντίστοιχα πιο ακριβές

Συνολικές διαστάσεις: Αναλόγως του χώρου που θέλουμε να τοποθετήσουμε την αποθήκη μας, αλλά και του συνολικού όγκου των προϊόντων που θέλουμε να αποθηκεύσουμε, πρέπει να καταλήξουμε και στην αντίστοιχη αποθήκη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή έτσι ώστε να μετρήσουμε με ακρίβεια το χώρο μας και να υπολογίσουμε βάσει των διαστάσεων της αποθήκης αν ταιριάζει για την περίπτωσή μας ή όχι.

Διαστάσεις πόρτας: Κάθε αποθήκη, ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής, είναι εξοπλισμένη με (τουλάχιστον) μια πόρτα. Είναι σημαντικό να δούμε τόσο τον τύπο (αν είναι δηλαδή συρόμενη ή αναγόμενη προς τα έξω, αναλόγως πώς βολεύει τον καθένα) όσο και τις διαστάσεις της. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε να αγοράσουμε μια αποθήκη κήπου ώστε να αποθηκεύουμε το τρακτεράκι κήπου μας. Οι διαστάσεις της αποθήκης αυτές καθ’εαυτές μπορεί να είναι αρκετές για την αποθήκευσή του, ωστόσο ενδεχομένως το τρακτέρ να μη χωράει να περάσει από την πόρτα, οπότε θα είναι κρίμα να έχουμε αγοράσει μια αποθήκη κήπου και να μην μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό τον οποίο και την αποκτήσαμε.

Ύπαρξη παράθυρου/ων: Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα ή και περισσότερα παράθυρα. Αυτό το στοιχείο αν μη τι άλλο τους δίνει μια αίσθηση ότι είναι σαν ένα μικρό “σπιτάκι”. Το καλό επίσης με τα παράθυρα είναι ότι θα δίνει τη δυνατότητα να μπαίνει το φως του ήλιου στο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, άρα δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη πρίζας αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος γενικότερα.

Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό αποτελεί και το χρώμα. Οι αποθήκες διατίθενται στο εμπόριο σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, έτσι ώστε να γίνει η τελική επιλογή αναλόγως του χώρου αλλά και του προσωπικού γούστου του καθενός. Παρ’όλα αυτά, ανεξαρτήτως του χρώματος που έχει το κάθε μοντέλο εργοστασιακά, εννοείται πως υπάρχουν ειδικές βαφές για οποιοδήποτε υλικό έτσι ώστε να το βάψετε εκ νέου με το χρώμα που εσείς επιθυμείτε.

Εγγύηση: Γενικότερα, με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται όλο και περισσότερα μοντέλα αποθηκών, καθώς αποτελεί ένα προϊόν ιδιαίτερα ανερχόμενο και δίχως άδικο, καθώς η χρηστικότητά του μαζί με την όμορφη αισθητική που παρέχει στο χώρο αποτελούν ένα μοναδικό συνδυασμό. Κι επειδή πρόκειται για ένα προϊόν που έχει κόστος, είναι καλό να προτιμάτε προϊόντα εταιρειών που παρέχουν στα προϊόντα τους πολυετή εγγύηση, αποφεύγοντας τις αποθήκες No-Νame εταιρειών.

 

Γενικές συμβουλές : Μετά την αγορά μιας αποθήκης κήπου

  • Πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες συναρμολόγησης, διαβάστε με προσοχή το εγχειρίδιο
  • Έπειτα, ελέγξτε ότι στη συσκευασία υπάρχουν όλα τα εξαρτήματα για την κατασκευή
  • Για τη σωστή συναρμολόγηση προτείνεται η βοήθεια από τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο
  • Κάποια εξαρτήματα έχουν αιχμηρά άκρα – απαιτείται προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων
  • Προτείνεται η χρήση ειδικών γαντιών εργασίας, ειδικά όταν αγγίζετε μεταλλικά προϊόντα
  • Επειδή πάνω απ’όλα μετράει η υγεία, να τηρείτε στο έπακρο τους κανόνες ασφαλείας

 

Συμπέρασμα

Στο παρόν άρθρο αναφερθήκαμε αποκλειστικά στις μικρές αποθήκες κήπου και όχι σε παραπλήσια προϊόντα όπως στέγαστρα με τεντόπανα, ή πλήρεις κατοικίες (οι οποίες μάλιστα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αποτελούν μια πολύ καλή λύση για όσους αντέχουν οικονομικά μια τέτοια επιλογή). Η πρώτη περίπτωση αποτελεί περισσότερο μια “λύση ανάγκης” με προϊόντα τα οποία κανονικά δεν πρέπει να λογίζονται ως “αποθήκες κήπου” αλλά ως απλά στέγαστρα προστασίας, ενώ η δεύτερη περίπτωση αποτελούν μια κατηγορία προϊόντων από μόνη της. Ίσως μελλοντικά γραφτεί κάποιο άρθρο και για αυτά.

Καταλήγοντας, η τελική επιλογή αγοράς μιας αποθήκης κήπου, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *