Θέλετε να μεταφέρετε με ευκολία, άνεση και ασφάλεια μικρά αλλά και μεγάλα φορτία, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες? Το αυτοκινούμενο καρότσι αποτελούν την τέλεια επιλογή για εσάς.

Εισαγωγή

Ειδικά σχεδιασμένα για κάθε αγροτική και μη εργασία, τα αυτοκινούμενα καρότσια μπορούν με σωστή χρήση να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο για εργασίες όπως μεταφορά ξύλων, μπαζών, τούβλων, νερού, λιπασμάτων, κηπευτικών, αλλά και για τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, το ράντισμα, το ξεπέτρισμα, το ξεχορτάριασμα και πολλά άλλα.

Ο εργονομικός σχεδιασμός τους και η ευκολία στη λειτουργία και το χειρισμό τους, καθιστά τα αυτοκινούμενα μοντέλα ιδανικά τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες καταναλωτές, ενώ η ποιότητα κατασκευής τους εγγυάται έναν επαγγελματικό εξοπλισμό που θα λειτουργεί αξιόπιστα για δεκαετίες.

αυτοκινούμενο καρότσι

Αυτοκινούμενο Καρότσι Χαρακτιρηστικά

Πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός αυτοκινούμενου καροτσιού, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να εστιάσουμε έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, ανάλογα φυσικά και με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα εξής:

  • Αριθμός τροχών:

Το αυτοκινούμενο καρότσι, αναλόγως τον αριθμό των τροχών του χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα τρίκυκλα και τα 4Χ4. Τα τρίκυκλα στρίβουν και πραγματοποιούν κοφτούς ελιγμούς πιο εύκολα από τα 4Χ4, ωστόσο τα δεύτερα λόγω του παραπάνω τροχού παρέχουν μεγαλύτερη ισορροπία και ευστάθεια, με μεγαλύτερα φορτία απ’ όσο αντέχουν τα τρίκυκλα.

  • Αντοχή:

Έχει να κάνει με το πόσων κιλών φορτίο αντέχει το κάθε αυτοκινούμενο όχημα. Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους κατασκευής αλλά του παραπάνω τροχού που έχουν σε σχέση με τα τρίκυκλα, τα 4Χ4 αυτοκινούμενα οχήματα μπορούν να σηκώσουν αρκετά περισσότερο βάρος.

  • Διαστάσεις πλατφόρμας:

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, το τελικό μοντέλο που θα επιλέξετε να έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις πλατφόρμας έτσι ώστε σε συνδυασμό με την αντοχή του να μπορεί να σηκώσει όσο το δυνατόν περισσότερο φορτίο. Μια μέση ικανοποιητική διάσταση πλατφόρμας στα αυτοκινούμενα καρότσια είναι 150x80x90cm.

  • Οπίσθια κίνηση:

Κάποια αυτοκινούμενα καρότσια παρέχουν τη δυνατότητα οπίσθιας κίνησης, χαρακτηριστικό που βοηθάει ιδιαίτερα το χρήστη καθώς δε χρειάζεται να μπει σε διαδικασία να κάνει το όχημά του στροφή 180°, όταν η εκάστοτε εργασία και οι συνθήκες το απαιτούν.

  • Ταχύτητα:

Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα αυτοκινούμενο καρότσι αποτελεί φυσικά και η ταχύτητά του, δηλαδή το πόσο γρήγορα μπορεί να πάει τόσο σε εμπρόσθια όσο και σε οπίσθια κίνηση. Η μέση ταχύτητα των αυτοκινούμενων καροτσιών κυμαίνεται ανάμεσα στα 3-5km/h.

  • Προσάρτηση εξαρτημάτων:

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και ίσως από τα πιο σημαντικά που πρέπει κανείς να λάβει υπόψιν του πριν αγοράσει ένα αυτοκινούμενο καρότσι, είναι η δυνατότητα που μπορεί να παρέχει για προσάρτηση διάφορων παρελκόμενων – εξαρτημάτων όπως ψεκαστικά συγκροτήματα, εξαρτήματα κοπής χόρτων, μπάρες τρέιλερ κλπ. Αυτό ουσιαστικά σας γλυτώνει από χρήματα που θα δίνατε για άλλα ξεχωριστά προϊόντα, και σε συνδυασμό με την αυτοκίνησή του μετατρέπεται σε ένα απίστευτα εύχρηστο πολυμηχάνημα.

Το αυτοκινούμενο καρότσι αποτελεί την τέλεια λύση για όταν θέλετε να μεταφέρετε εύκολα, με άνεση και ασφάλεια, μικρά και μεγάλα φορτία ακόμα και σε δυσπρόσιτες ή δύσβατες περιοχές. Είναι κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες και μπορούν με σωστή χρήση να κάνουν θαύματα. Το γεγονός ότι καλύπτουν τις περισσότερες εκ των αγροτικών αναγκών κατατάσσεται στα θετικά τους, ενώ και η αγορά ενός τέτοιου εργαλείου δεν είναι απαγορευτική, ειδικά αν αναλογιστούμε την εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και κόπου που μπορεί να μας προσφέρει σε βάθος χρόνου.

Yamastik Yamawagon ΑΚ-012 Αυτοκινούμενο Καρότσι 4x4 Με Οπίσθια Κίνηση (Χωρίς Κινητήρα)
Yamastik Yamawagon ΑΚ-012 Αυτοκινούμενο Καρότσι 4×4 Με Οπίσθια Κίνηση (Χωρίς Κινητήρα)

Είναι γεγονός πως η αγορά ενός αυτοκινούμενου καροτσιού δε γίνεται κάθε μέρα καθώς χρειάζεται να διατεθεί ένα μεγάλο ποσό χρημάτων. Ωστόσο θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως αυτά τα εργαλεία είναι πραγματικά αυτό που λέμε “value for money”. Αν χρησιμοποιηθούν και αξιοποιηθούν σωστά θα μπορέσουν να λύσουν τα χέρια σας δε πάρα πολλές εργασίες και να αποτελέσουν τον καλύτερο σύμμαχό σας για την γρηγορότερη δυνατή διεκπεραίωσή τους.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα αυτοκινούμενων καροτσιών με ή χωρίς κινητήρα. Αν επιθυμείτε την αγορά ενός καροτσιού με μονταρισμένο κινητήρα επάνω του, καλό θα ήταν να προτιμήσετε επώνυμες μάρκες κινητήρων (Subaru, Loncin κλπ) ή αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκινούμενο καρότσι χωρίς κινητήρα ώστε να εφαρμόσετε εσείς το μοτέρ που θέλετε και πιστεύετε πως θα σας καλύπτει.

Υστερόγραφο

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να αγοράσετε το προϊόν που σας ταιριάζει. Η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και φυσικά βάσει του χρηματικού ποσού που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

One thought on “Τι αυτοκινούμενο καρότσι να αγοράσω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *