Εισαγωγή

Το δετικό αμπελιών αποτελεί ένα πρωτότυπο προϊόν, ιδιαίτερα βολικό, πρακτικό και εύκολο στη χρήση, το οποίο βοηθάει το χρήστη να κάνει τη δουλειά αυτή ακόμα πιο ξεκούραστα και γρήγορα, σε σχέση με το αν την έκανε με το χέρι.

Το δέσιμο των αμπελιών μας μπορεί να αποτελέσει μια μακρόχρονη και κουραστική εργασία, καθώς απαιτεί προσοχή, λεπτότητα και λεπτομέρεια. Πλέον, χάρη στα επαναστατικά δετικά αμπελιών, αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα. Η αγορά ενός τέτοιου προϊόντος προϋποθέτει να έχει γίνει πρωτίστως κάποια έρευνα αγοράς, της οποίας τα κυριότερα χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε και στο παρόν άρθρο.

 

Δετικό αμπελιών: Τύποι

Υπάρχουν δύο ειδών δετικά αμπελιών: α) τα δετικά χειρός και β) τα δετικά μπαταρίας, τα οποία και θα αναλύσουμε παρακάτω, αναφέροντας στη συνέχεια και ποια είναι τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή πριν προχωρήσουμε στην αγορά κάποιου προϊόντος.

Α) Δετικά αμπελιών χειρός

δετικό αμπελιών

Τα χειροκίνητα δετικά αμπελιών αποτελούν την πρώτη επιλογή των καταναλωτών στην περίπτωση που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν σε μικρούς χώρους όπως παρτέρια, κήπους αλλά και μπαλκόνια. Είναι ιδιαίτερα προσιτά από οικονομικής άποψης και απίστευτα εύκολα στη χρήση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Η ευχέρεια κινήσεων του χρήστη δε δεσμεύεται από κάποιο καλώδιο, ενώ δεν τίθεται θέμα αυτονομίας καθώς δεν φέρει μπαταρία. Αποτελεί μια οικονομική λύση η οποία ωστόσο συνίσταται μόνο για ερασιτέχνες χρήστες. Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του αλλά και για να είναι περισσότερο ανθεκτικό στο χρόνο και τη χρήση, τα μόνα σημεία στα οποία απαιτείται να δώσουμε περισσότερη βάση είναι οι αλλαγές των ταινιών και των συνδετήρων που χρειάζεται το εκάστοτε μοντέλο. Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο προϊόν σε λειτουργία πατώντας ΕΔΩ:

 

Β) Δετικά αμπελιών μπαταρίας

Τα ηλεκτρικά δετικά μπαταρίας αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο των επαγγελματιών χρηστών που επιθυμούν να φέρουν εις πέρας εργασίες σε μεγάλες εκτάσεις όπως αμπέλια, κτήματα κλπ. Σαν τρόπος λειτουργίας μοιάζει με αυτόν των δετικών χειρός, με τη διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση η εργασία μας γίνεται ακόμα πιο εύκολα, καθώς το δέσιμο και η ασφάλεια των ταινιών γίνεται αυτόματα από το ίδιο το εργαλείο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών δετικών μπαταρίας σε σχέση με τα χειροκίνητα, είναι πως, ο χρήστης για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πατάει τη σκανδάλη, επομένως κουράζεται πολύ λιγότερο και σε πιο αραιά διαστήματα. Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του αλλά και για να είναι περισσότερο ανθεκτικό στο χρόνο και τη χρήση, τα μόνα σημεία στα οποία απαιτείται να δώσουμε περισσότερη βάση είναι οι αλλαγές των ταινιών και των συνδετήρων που χρειάζεται το εκάστοτε μοντέλο, καθώς επίσης και η σωστή συντήρηση της μπαταρίας. Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο προϊόν σε λειτουργία πατώντας ΕΔΩ:

 

Δετικό αμπελιών:Bασικά Τεχνικά Χαρκατηριστικά

Στα δετικά αμπελιών υπάρχουν κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση πριν προχωρήσουμε στην αγορά οποιουδήποτε εργαλείου. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα εξής:

  • Βάρος: Δεδομένου ότι αυτού του είδους η εργασία μας παίρνει συνήθως αρκετό χρονικό διάστημα (αν και εξαρτάται από την κάθε περίπτωση), το βάρος του δετικού που θα επιλέξουμε παίζει μεγάλο ρόλο. Ο συνδυασμός ενός αποδοτικού δετικού με μικρό βάρος αποτελεί σίγουρα την τέλεια επιλογή. Θα πρέπει να έχουμε ωστόσο στο μυαλό μας ότι τα ηλεκτρικά δετικά είναι εκ των πραγμάτων πιο βαριά από τα χειροκίνητα.
  • Διάμετρος δεσίματος: Από τα πλέον σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά των δετικών αποτελεί η μέγιστη διάμετρο δεσίματος (αναφέρεται και ως “δετική ικανότητα”). Να προτιμάτε μοντέλα με παχιές ταινίες (τουλάχιστον άνω του ενός εκατοστού) και μεγάλη ονομαστική ικανότητα δεσίματος. Όσο πιο χοντρή είναι η ταινία, τόσο πιο καλό θα είναι το δέσιμο, άρα και πιο ανθεκτικό στο χρόνο.
  • Εργονομία: Ο σχεδιασμός του εκάστοτε μοντέλου παίζει μεγάλο ρόλο για την εργονομία του χρήστη. Να προτιμάτε μοντέλα με βολικές λαβές για πιο άνετο και βολικό κράτημα, τα οποία παράλληλα να μην εμφανίζουν δυσκολίες στην αλλαγή συνδετήρων και ταινιών.
  • Πιστοποίηση: Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά διαφορετικά μοντέλα και για τον λόγο αυτό η πρότασή μας είναι να αποφεύγετε την αγορά no-name προϊόντων. Να προτιμάτε πιστοποιημένα προϊόντα από καταστήματα που παρέχουν τουλάχιστον μονοετή εγγύηση.
  • Ισχύς (στα ηλεκτρικά): Αποτελεί το πιο κλασικό τεχνικό χαρακτηριστικό που ελέγχουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά οποιουδήποτε ηλεκτρικού εργαλείου. Όσο μεγαλύτερη ισχύς, τόσο μεγαλύτερη απόδοση, και όσο μεγαλύτερη απόδοση, τόσο καλύτερα αποτελέσματα.
  • Αυτονομία (στα ηλεκτρικά): Όσο μεγαλύτερη ονομαστική χωρητικότητα έχει η μπαταρία του εκάστοτε προϊόντος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αυτονομία της, άρα θα έχουμε και λιγότερες παύσεις κατά την εργασία μας.

Συμπέρασμα

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε το δετικό αμπελιών που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας σε δετικά και λοιπά είδη δενδροκομίας-κηπουρικής πατώντας ΕΔΩ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *