Δοχείο καυσίμων κόκκινο

Ένα δοχείο καυσίμων μπορεί να μοιάζει με εύκολη αγορά. Κι όμως, υπάρχουν αρκετές μικρές λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να εστιάσει κανείς πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε αγορά, τις οποίες και θα καταγράψουμε αναλυτικά στο παρόν άρθρο.

δοχείο καυσίμων HUSQVARNA

Εισαγωγή

Τι είναι ένα δοχείο καυσίμων

Ένα δοχείο καυσίμων είναι ένας απαραίτητος εξοπλισμός για την αποθήκευση καυσίμων, όπως βενζίνη ή πετρέλαιο, που χρησιμοποιούνται σε οχήματα, γεννήτριες, και άλλες μηχανές. Προσφέρουν μια ασφαλή και βολική λύση για την ανεφοδιασία καυσίμων και μπορούν να είναι φορητά ή σταθερά, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Σημασία της επιλογής του σωστού δοχείου

Η επιλογή του κατάλληλου δοχείου καυσίμων είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτον, επηρεάζει την ασφάλεια και την προστασία του καυσίμου από διαρροές και άλλους κινδύνους. Δεύτερον, επηρεάζει την ευκολία χρήσης και την μεταφορά του καυσίμου. Τέλος, ένα κατάλληλα επιλεγμένο δοχείο θα διατηρήσει το καύσιμο σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δοχείο Καυσίμου – Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν τα δοχεία καυσίμων να ξεχωρίζουν μεταξύ τους είναι τα παρακάτω:

 • Χωρητικότητα: Αποτελεί το πιο συχνό και κλασσικό τεχνικό χαρακτηριστικό που ελέγχει κανείς πριν αγοράσει ένα δοχείο καυσίμου και δεν είναι άλλο από τη συνολική ποσότητα υγρού που μπορεί να χωρέσει το εκάστοτε μοντέλο.
 • Υλικό: Αφορά το κυρίως σώμα του εκάστοτε δοχείου. Τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι είτε με μεταλλικό, είτε με ανθεκτικό πλαστικό σώμα, με σκοπό ασφαλώς τη μακροζωϊα τους.
 • Πολυχρηστικότητα: Υπάρχουν κάποια δοχεία καυσίμων με διπλή χρηστικότητα, δηλαδή φέρουν χώρο τόσο για καύσιμη ύλη (βενζίνη, πετρέλαιο κλπ) όσο και για λάδι. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά αν χρησιμοποιούμε μηχανήματα με δίχρονους κινητήρες όπου είναι απαραίτητη η μίξη.
 • Τύπος κλειδώματος: Στα δοχεία καυσίμων που κυκλοφορούν στην αγορά συναντάμε δύο τύπους κλειδώματος: βιδωτό καπάκι ή λουκέτο όπου και τα δύο παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση ανατροπής του δοχείου.
 • Ένδειξη στάθμης: Ένα χρήσιμο στοιχείο σε ένα δοχείο καυσίμων είναι να έχει εξωτερική ένδειξη στάθμης ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ποσότητα που υπάρχει σε απόθεμα. Αυτό το συναντάμε κυρίως στα σκουρόχρωμα δοχεία. Υπάρχουν κάποια άλλα πιο ανοιχτού χρωματισμού που δε διαθέτουν εξωτερική ένδειξη στάθμης (κυρίως σε παλαιότερα μοντέλα) αλλά μπορούμε να διαπιστώσουμε το απόθεμα αν το γυρίσουμε προς μια πηγή φωτός (λάμπα, ήλιος κλπ).
 • Πιστοποίηση: Όταν μιλάμε για δοχεία καυσίμων, ανεξαρτήτως υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένα, θα πρέπει να ελέγξουμε ότι πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (πχ μεταφοράς εύφλεκτων υλικών) και ότι εξασφαλίζουν την απομάκρυνση στατικού ηλεκτρισμού.

Χρήσιμες Γενικές Συμβουλές

-Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή αγοράς δοχείου καυσίμων, βασισμένοι στις πραγματικές σας ανάγκες.
-Το δοχείο καυσίμου θα πρέπει να μεταφέρεται αποκλειστικά σε όρθια θέση και μόνο εφόσον έχουμε εξασφαλίσει ότι είναι σωστά κλειστό.
-Αν μεταφέρετε ένα δοχείο καυσίμου πεζοί, φροντίστε για την ελάχιστη δυνατή ταλάντευση του δοχείου.
-Αν μεταφέρετε ένα δοχείο καυσίμου με το αυτοκίνητο, φροντίστε για την ανανέωση του αέρα έχοντας λίγο ανοιχτό το παράθυρο και οδηγείτε με σχετικά μικρή ταχύτητα.
-Δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση η μεταφορά δοχείων καυσίμου στο χώρο αποσκευών του αμαξιού σας, καθώς υπάρχει περιορισμένος αέρας και ελοχεύει κίνδυνος δημιουργίας εκρηκτικής ατμόσφαιρας.

Υστερόγραφο

Η τελική επιλογή αγοράς ενός δοχείου καυσίμων, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τις επιλογές μας πατώντας ΕΔΩ

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

 1. Πόσο καυσίμο μπορεί να χωράει ένα δοχείο καυσίμων;Η χωρητικότητα των δοχείων καυσίμων μπορεί να διαφέρει, αλλά συνήθως κυ bewoa τα περισσότερα δοχεία έχουν χωρητικότητα από 5 έως 20 λίτρα.
 2. Ποιο είναι το καλύτερο υλικό για ένα δοχείο καυσίμων;Τόσο τα μεταλλικά όσο και τα πλαστικά δοχεία έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Οι μεταλλικοί κάδοι είναι πιο ανθεκτικοί, ενώ τα πλαστικά δοχεία είναι ελαφριά και ανθεκτικά στη διάβρωση. Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.
 3. Πώς μπορώ να ελέγξω τη συμβατότητα ενός δοχείου καυσίμων με το οχηματικό μου σύστημα;Πριν αγοράσετε ένα δοχείο καυσίμων, ελέγξτε τις προδιαγραφές του οχήματός σας για να βεβαιωθείτε ότι ο τύπος και ο συνδεσμός του δοχείου είναι συμβατά με το οχηματικό σας σύστημα.
 4. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το δοχείο καυσίμων;Προτείνεται να καθαρίζετε το δοχείο καυσίμων τακτικά, κατά προτίμηση πριν από κάθε γέμισμα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ρύποι ή κατάλοιπα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο οχηματικό σας σύστημα.
 5. Πόσο καιρό μπορεί να αποθηκεύεται καύσιμο σε ένα δοχείο;Η διάρκεια αποθήκευσης του καυσίμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο του καυσίμου και τις συνθήκες αποθήκευσης. Συνήθως, η βενζίνη μπορεί να αποθηκευτεί για ένα έως δύο έτη, ενώ το πετρέλαιο μπορεί να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *