Εισαγωγή

Στον κόσμο των αλυσοπριόνων, το “Τι θήκη-τσάντα αλυσοπρίονου να αγοράσω” είναι ένα βασικό αξεσουάρ που συχνά παραβλέπουμε. Συνηθίζουμε να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο ίδιο το αλυσοπρίονο – τη δύναμή του, τη λειτουργικότητά του και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Αλλά τι γίνεται με την αποθήκευση και τη μεταφορά του;

Σκεφτήκατε ωστόσο το πόσο εκτεθειμένο μπορεί να είναι, τόσο κατά τη μεταφορά του όσο και κατά την αποθήκευσή του, ακόμα κι αν είναι κλειδωμένο σε χώρους όπως αποθήκη, γκαράζ κλπ; Λύση υπάρχει, και δεν είναι άλλη από μια βαλίτσα-τσάντα μεταφοράς, ειδικά σχεδιασμένη για αλυσοπρίονα.

Bax BOX45 Πλαστική Βαλίτσα Μεταφοράς Αλυσοπρίονων https://tinyurl.com/2265jxhz

Σκεφτείτε πόσο πρακτικό θα ήταν να έχετε μαζί σας μια βαλίτσα / τσάντα μεταφοράς για το αλυσοπρίονό σας και όλα του τα παρελκόμενα (αλυσίδες, βενζίνες, τροχιστήρια, λάδια κλπ). Εκτός του ότι παρέχει πολύ μεγαλύτερη ευκολία στη μεταφορά του, παρέχει επίσης και μεγαλύτερη προστασία από εξωτερικούς παράγοντες (από πιτσίλισμα παντός τύπου υγρών μέχρι και από ανθρώπινη παρέμβαση). Όσο απλή κι αν ακούγεται η αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, αν το ψάξει κανείς λίγο περισσότερο θα διαπιστώσει ότι είναι αρκετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να εστιάσουμε πριν καταλήξουμε στην οριστική μας επιλογή. Τα βασικότερα εξ αυτών θα καταγράψουμε παρακάτω στο παρόν άρθρο.

θήκη-τσάντα αλυσοπρίονου

 

Τσάντα αλυσοπρίονου – Βασικά Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Σχεδιασμός: Αρχικά πρέπει να καταλήξουμε στη μορφή που θέλουμε να έχει η τσάντα – βαλίτσα μεταφοράς του αλυσοπρίονού μας. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη, όπως είναι απλά ορθογώνια κουτιά, κουτιά με ειδική προέκταση για τη λάμα, τσάντες για μεταφορά στο χέρι ή στην πλάτη κλπ.
  • Υλικό: Αναλόγως του σχεδιασμού του εκάστοτε μοντέλου πηγαίνει συνήθως και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το κυρίως σώμα του. Πχ τα τετράγωνα κουτιά είναι κυρίως πλαστικά, μεταλλικά ή ξύλινα, ενώ για παράδειγμα το ύφασμα το συναντάμε σε προϊόντα προστασίας τύπου τσάντα. Εννοείται πως το κάθε ένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, ειδικά όσον αφορά την ανθεκτικότητά του στο χρόνο και τη χρήση.
  • Αντοχή: Ως αντοχή, δεν εννοούμε μόνο το συνολικό βάρος που μπορεί να σηκώσει (που και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο) αλλά ταυτόχρονα εννοούμε και την αντοχή του ίδιου του προϊόντος σε εξωτερικούς παράγοντες (πχ φθορά από τη χρήση, αν είναι αδιάβροχο, αν είναι ανθεκτικό στα λάδια κλπ)
  • Βάρος: Τις περισσότερες φορές, από το υλικό που είναι κατασκευασμένο το εκάστοτε προϊόν, εξαρτάται και το βάρος του. Στόχος μας είναι να επιλέξουμε ένα προϊόν μεγάλης αντοχής με σχετικά μικρό βάρος, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το σώμα μας από το συνολικό βάρος του αλυσοπρίονου αλλά και της τσάντας, καθώς έτσι θα αποφύγουμε τον διπλό κόπο κατά τη μεταφορά του.
  • Πολυχρηστικότητα: Είτε επιλέξετε κουτί, είτε τσάντα, προσπαθήστε να καταλήξετε σε ένα προϊόν πολυχρηστικό, δηλαδή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά διαφορετικά μοντέλα. Αποφύγετε την αγορά θηκών που είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για ενός τύπου ή μάρκας αλυσοπρίονο. Να προτιμάτε προϊόντα που καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα προϊόντων.
  • Τρόπος κλεισίματος: Συνήθως, τέτοια προϊόντα ασφαλίζονται με φερμουάρ ή κλιπς. Όπως είναι λογικό, τα φερμουάρ τα συναντάμε στις υφασμάτινες θήκες-τσάντες, ενώ τα κλιπς (μεταλλικά ή πλαστικά) τα συναντάμε σε θήκες τύπου κουτιά, ανεξαρτήτως υλικού από τα οποία είναι κατασκευασμένα.
  • Επιπλέον θήκες/τσέπες: Είτε καταλήξουμε στην αγορά κουτιού, είτε στην αγορά τσάντας, σημαντικό είναι να δούμε και τι επιπλέον αποθηκευτικό χώρο έχει. Ένα προϊόν που εκτός από το ίδιο το αλυσοπρίονο παρέχει χώρους αποθήκευσης και αρκετών άλλων παρελκόμενων (από καύσιμα και αλυσίδες μέχρι γάντια εργασίας, τσεκούρια ή οτιδήποτε άλλο αναγκαίο χρειάζεται) αποτελεί την τέλεια επιλογή.

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς μιας θήκης – τσάντας προστασίας αλυσοπρίονου, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τις επιλογές μας πατώντας ΕΔΩ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *