Το ζυμωτήριο αποτελεί ένα εκπληκτικό προϊόν χάρη στο οποίο μπορούμε να παρασκευάσουμε υπέροχες ζύμες για ψωμιά, ζυμαρικά, μπισκότα, κέικ κλπ. Η κύρια διαφορά σε σχέση με τα απλά μιξεράκια είναι ότι τα επαγγελματικά ζυμωτήρια προορίζονται για σοβαρή δουλειά σε μεγάλες ποσότητες.

Εξυπακούεται πως, για ένα τέτοιο σοβαρό προϊόν για χάρη του οποίου θα χρειαστεί να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα (από τριψήφιο έως και πενταψήφιο νούμερο!), χρειάζεται αρκετό ψάξιμο και έλεγχος στα βασικότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα οποία και θα καταγράψουμε παρακάτω.

ζυμωτήριο

 

Βασικά τεχνικά χαρακτηρικστικά ζυμωτηρίων

Ισχύς μοτέρ: Μολονότι σε κάποιες περιπτώσεις η ισχύς του μοτέρ δεν συνεπάγεται αυτή καθ’εαυτή και με αντίστοιχα αποτελέσματα, ωστόσο σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων ένα ισχυρό μοτέρ ως επί το πλείστον εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Στροφές: Όσο περισσότερες ονομαστικές στροφές εμφανίζει ένα ζυμωτήριο, τόσο γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα μπορεί -θεωρητικά- να παράξει. Λέμε θεωρητικά, διότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες γι’αυτό.

Ταχύτητες: Υπάρχει ζυμωτήριο μονής ταχύτητας, ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν και προϊόντα, περισσότερο επαγγελματικά με δύο ή και παραπάνω ταχύτητες, για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο και ακρίβεια στη ζύμωση.

Χωρητικότητα κάδου: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς τον κάδο του εκάστοτε προϊόντος. Εξυπακούεται πως, μεγαλύτερη χωρητικότητα σημαίνει αυτόματα και περισσότερο υλικό σε λιγότερο χρόνο. Κάντε την καλύτερη επιλογή αναλόγως των πραγματικών σας αναγκών.

Απόδοση: Η ονομαστική απόδοση του εκάστοτε προϊόντος συνήθως αναγράφεται στο ταμπελάκι των τεχνικών χαρακτηριστικών ως kg/h αλλά ενδεχομένως να το δείτε -πιο σπάνια- και ως kg/min. Αναφέρεται φυσικά στο μείγμα που μπορεί να παράξει το εκάστοτε προϊόν σε συγκεκριμένο χρόνο. Μεγαλύτερη ισχύς και χωρητικότητα κάδου συνεπάγεται με μεγαλύτερη ονομαστική απόδοση.

Ύπαρξη τροχών: Σπανιότερα, ορισμένα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με τέσσερις τροχούς στις τέσσερις άκρες τους, έτσι ώστε να είναι περισσότερο εργονομικά και να μπορούν να μετακινηθούν ευκολότερα από χώρο σε χώρο. Το χαρακτηριστικό αυτό το συναντάμε συνήθως σε μεγάλα ζυμωτήρια όπου λόγω όγκου και βάρους καθίσταται δύσκολη η μεταφορά τους.

ζημωτήριο

Αναζήτηση του ιδανικού επαγγελματικού ζυμωτηρίου


Όταν αναζητάτε ένα επαγγελματικό ζυμωτήριο, υπάρχουν αρκετά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι η αγορά σας θα είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται η επιχείρησή σας.

Απαιτήσεις ζυμωτηρίου


Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καθορίσετε τις ακριβείς απαιτήσεις σας για το ζυμωτήριο. Πόσα προϊόντα θα θέλετε να ζυμώσετε ταυτόχρονα; Ποιος είναι ο χώρος που διαθέτετε στο εργαστήριό σας; Αντιλαμβανόμενοι αυτές τις ανάγκες, θα μπορέσετε να καταλήξετε σε μια λίστα με τις βασικές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί το ζυμωτήριο σας.

Ποιότητα κατασκευής


Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι η ποιότητα κατασκευής του ζυμωτηρίου. Ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό ζυμωτήριο είναι απαραίτητο για μια απρόσκοπτη λειτουργία. Ελέγξτε τα υλικά κατασκευής, την ανθεκτικότητα των εξαρτημάτων και την αξιοπιστία του κατασκευαστή πριν αποφασίσετε να αγοράσετε.

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός επαγγελματικού ηλεκτρικού ζυμωτηρίου, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ

Πόσο σημαντικό είναι να αγοράσω ένα επαγγελματικό ζυμωτήριο για την αρτοποιία μου;

Ένα επαγγελματικό ζυμωτήριο είναι ζωτικής σημασίας για την αρτοποιία σας. Σας επιτρέπει να επιτύχετε τη σωστή ζύμωση του αρτοσκεύασματος σας, παρέχοντας του την απαραίτητη δομή, αφράτη υφή και νόστιμη γεύση. Επιπλέον, με τη χρήση ενός επαγγελματικού ζυμωτηρίου, μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας και να διατηρήσετε τη σταθερή ποιότητα των προϊόντων σας.

Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος ζυμωτηρίου για την επιχείρησή μου;

Το μέγεθος του ζυμωτηρίου που θα πρέπει να αγοράσετε εξαρτάται από την παραγωγικότητα της αρτοποιίας σας και τις ανάγκες σας. Καλό είναι να εκτιμήσετε πόσα κιλά ζύμης θα χρειαστείτε να ζυμώσετε σε κάθε παρτίδα. Επίσης, λάβετε υπόψη σας τον διαθέσιμο χώρο στο εργαστήριό σας. Ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος ζυμωτηρίου για τις ανάγκες σας.

Ποια είναι η σημασία της ποιότητας κατασκευής ενός ζυμωτηρίου;

Η ποιότητα κατασκευής ενός ζυμωτηρίου είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία και ανθεκτικότητά του. Θέλετε ένα ζυμωτήριο που θα σας διαρκέσει για πολλά χρόνια και θα αντέξει την καθημερινή χρήση. Ελέγξτε τα υλικά κατασκευής και την ποιότητα των εξαρτημάτων πριν αγοράσετε ένα ζυμωτήριο. Ένα καλό ζυμωτήριο πρέπει να είναι ανθεκτικό, εύκολο στη συντήρηση και να προσφέρει σταθερή λειτουργία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *