Εισαγωγή

Τo ηλεκτρικό απωθητικό πτηνών είναι συσκευές που σχεδιάστηκαν για να αποτρέπουν τα πουλιά από το να πετάνε ή να καταπατούν σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως κτίρια, κήπους και γεωργικές εκτάσεις. Αναπτύχθηκαν με σκοπό να παρέχουν μια ανθρώπινη και αποτελεσματική λύση για τον έλεγχο της παρουσίας πτηνών που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές ή να διαταράξουν την ειρήνη.

Τα ενοχλητικά πουλιά αποτελούν ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε όλους τους μήνες του χρόνου καθώς μπορούν να εμφανιστούν μεταξύ άλλων σε μπαλκόνια, βεράντες, ταράτσες ακόμα και κήπους, μπαξέδες κλπ. Μια σύγχρονη λύση είναι το ηλεκτρικό απωθητικό πουλιών.

ηλεκτρικό απωθητικό

 

Ηλεκτρικό αποθωτικό Τεχνικά χαρατηριστικά

Το ηλεκτρικό απωθητικό πουλιών αποτελούν μια τίμια λύση καθώς σίγουρα είναι πιο αποτελεσματικά από τις απλές μεθόδους αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος (σε σχέση πχ με τις απωθητικές ταινίες, τα σπρέι, τα καρφιά κλπ). Ωστόσο υπάρχουν αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξετε πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος.

Εμβέλεια: Συνήθως αναφέρεται στις μοίρες γωνίας τις οποίες καλύπτει το εκάστοτε προϊόν. Όσο μεγαλύτερη εμβέλεια, τόσο το καλύτερο. Καταλαβαίνετε την εμβέλεια του εκάστοτε προϊόντος από το σχήμα και το μέγεθος του φωτοκύτταρου που έχει.

Έκταση κάλυψης: Μπορεί να φαντάζει ίδιο με την εμβέλεια, ωστόσο η διαφορά είναι στο ότι εδώ αναφερόμαστε αποκλειστικά στην μέγιστη δυνατή απόσταση από την οποία μπορεί να “εντωπίσει” μια κίνηση πουλιού το εκάστοτε προϊόν. Εξυπακούεται πως όσο μεγαλύτερη έκταση κάλυψης, τόσο το καλύτερο.

Τρόπος λειτουργίας: Τα περισσότερα ηλεκτρικά απωθητικά λειτουργούν αποκλειστικά με τρόπο τροφοδοσίας το ηλεκτρικό ρεύμα, ωστόσο μερικά παρέχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και με απλή χρήση μπαταρίας. Αυτό ευνοεί τη χρήση τους σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Διπλή λειτουργία: Να προτιμάτε προϊόντα που είναι διπλής λειτουργίας, δηλαδή που να δουλεύουν τόσο αυτόματα (άκουσμα κραυγής κατά την κίνηση του πουλιού) όσο και χειροκίνητα (ο χρήστης ελέγχει το πότε θα ακουστεί η κραυγή, με χρονοδιακόπτη).

Δυνατότητες διαφορετικών ήχων/συχνότητας: Να προτιμάτε προϊόντα που παρέχουν τη δυνατότητα εναλλαγής ήχων ανά διαστήματα, είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, καθώς επίσης και που να παρέχουν επιλογή να αλλάζετε το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ακούγονται οι κραυγές αυτές (έτσι ώστε τα πουλιά να μην “συνηθίζουν” κραυγές).

Χρήσιμες Γενικές Συμβουλές

– Οποιοδήποτε ηλεκτρικό απωθητικό πουλιών κι αν επιλέξετε, μην περιμένετε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας χρήση
– Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ακόμα και συνδυασμός μεθόδων για να απαλλαγείτε από τα πουλιά
– Για οποιαδήποτε συμβουλή, πληροφορία, διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας

Συμπέρασμα

Η αγορά ενός ηλεκτρικού απωθητικού πτηνών μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των πτηνών από το να καταπατούν και να προκαλούν ζημιές. Πριν από την αγορά, πρέπει να εξετάσετε τις ανάγκες σας, το μέγεθος της περιοχής και τα είδη των πτηνών που προκαλούν προβλήματα. Επιλέξτε ένα απωθητικό που προσφέρει αποτελεσματική απώθηση και είναι ασφαλές για τα πτηνά και τους ανθρώπους.

Η τελική επιλογή αγοράς ενός ηλεκτρικού απωθητικού πουλιών, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ 

Είναι ασφαλές το ηλεκτρικό απωθητικό πτηνών για τα πτηνά;

Ναι, τα ηλεκτρικά απωθητικά πτηνών είναι σχεδιασμένα να απωθούν τα πτηνά χωρίς να τα τραυματίζουν. Παράγουν αδιάκοπο ηλεκτρικό ρεύμα που δεν είναι επικίνδυνο για τα πτηνά.

Πόσο καλή είναι η απόδοση των ηλεκτρικών απωθητικών πτηνών;

Η απόδοση εξαρτάται από το είδος του απωθητικού και την περιοχή χρήσης. Ορισμένα απωθητικά είναι πιο αποτελεσματικά για συγκεκριμένα είδη πτηνών. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα απωθητικό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Πόσο συχνά πρέπει να συντηρείται το ηλεκτρικό απωθητικό πτηνών;

Η συχνότητα συντήρησης εξαρτάται από το είδος του απωθητικού. Ορισμένα απωθητικά απαιτούν επαναφόρτιση ή αντικατάσταση μπαταριών, ενώ άλλα απλά χρειάζονται επιθεώρηση για ενδεχόμενες βλάβες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *