Τι ηλιακό φούρνο να αγοράσω

Εισαγωγή

Το κουρευτικό περιθωρίων αποτελεί ένα χρηστικό, πρακτικό, εύχρηστο και λειτουργικό εργαλείο το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο γνωστό στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, ωστόσο ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες τεχνίτες που ασχολούνται με τέτοιου είδους εργασίες σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Ο τρόπος λειτουργίας ενός κουρευτικού περιθωρίων είναι ιδιαίτερα απλός και κατανοητός. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο στη χρήση του μοιάζει αρκετά με τον τρόπο χρήσης ενός κοινού ρούτερ, ωστόσο έχει κάποιες μικρές διαφορές. Αρχικά ο χρήστης κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις ώστε να επιβεβαιώσει τα σημεία στα οποία θα χρησιμοποιηθεί το προϊόν και στη συνέχεια επιλέγει τον αντίστοιχο οδηγό (αναλόγως της εργασίας του – συνήθως τα προϊόντα αυτά συμπαραδίδονται με ένα σετ οδηγών). Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ένα παραστατικό ενδεικτικό βίντεο από ένα κοινό κουρευτικό περιθωρίων, ώστε να σας γίνει ακόμα περισσότερο κατανοητός ο τρόπος χρήσης του πρωτότυπου αυτού εργαλείου.

Τι τύποι κουρευτικών περιθωρίων κυκλοφορούν στο εμπόριο; Ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην τελική επιλογή αγοράς ενός οποιουδήποτε μοντέλου; Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις παραπάνω απορίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα και περιεκτικά.

Κουρετικό περιθωρίων

Α) Ηλεκτρικό κουρευτικό περιθωρίων

Η πρώτη και ίσως και η πιο γνωστή κατηγορία κουρευτικών περιθωρίων είναι αυτή των ηλεκτρικών. Τα απλά ερασιτεχνικά μοντέλα είναι αρκετά προσιτά οικονομικά (η τιμή τους ξεκινάει από τα 40 ευρώ), ωστόσο υπάρχουν όπως είναι φυσικό και επαγγελματικά ηλεκτρικά προϊόντα των οποίων η τιμή αγοράς μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλότερα νούμερα. Τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο έμφαση πριν προχωρήσουμε στην επιλογή αγοράς ενός τέτοιου προϊόντος είναι: η μέγιστη ισχύς και οι στροφές του ηλεκτρομοτέρ, το βάρος του, η υποδοχή του τσοκ του, τα υλικά κατασκευής του καθώς επίσης και ο αριθμός των οδηγών που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Το θετικό των ηλεκτρικών κουρευτικών περιθωρίων είναι όπως προαναφέραμε το γεγονός ότι είναι αρκετά προσιτά οικονομικά, ωστόσο το αρνητικό του είναι πως, η λειτουργία τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα, η ύπαρξη καλωδίου δυσχεραίνει το σύνολο αλλά και την ευχέρεια κινήσεων του χρήστη κατά τη διάρκεια της εργασίας του.

 

Β) Κουρευτικό περιθωρίων Μπαταρίας

Το κουρευτικό περιθωρίων

Ένα τέτοιο πρακτικό και πρωτότυπο προϊόν δε θα μπορούσε φυσικά να μην έχει δημιουργηθεί και ως επαναφορτιζόμενο με τρόπο τροφοδοσίας τη μπαταρία. Σαν λογική κατασκευής και τρόπο χρήσης είναι ακριβώς το ίδιο με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά κουρευτικά περιθωρίων, ωστόσο, εκτός των κλασσικών τεχνικών χαρακτηριστικών στα οποία ρίχνουμε το κυρίως ενδιαφέρον που είναι το βάρος του, η υποδοχή του τσοκ, τα υλικά κατασκευής του καθώς επίσης και ο αριθμός των οδηγών που περιλαμβάνονται στην τιμή, στα επαναφορτιζόμενα προϊόντα πρέπει επίσης να δώσουμε βάση στην τάση και τον τύπο της μπαταρίας, τη χωρητικότητά της, την αυτονομία και τον χρόνο φόρτισής της.

Τα κουρευτικά περιθωρίων μπαταρίας είναι σχετικά πιο ακριβά σε σχέση με τα ηλεκτρικά, αφενός διότι πιάνουν λίγο μεγαλύτερα στάνταρ απόδοσης και αφετέρου διότι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, η μπαταρία που φέρουν είναι κατάλληλη για εφαρμογή και σε άλλα προϊόντα -της ίδιας εταιρείας-, επομένως ουσιαστικά “χρεώνεται” κάτι παραπάνω η πολυχρηστικότητά της. Το μεγάλο πλεονέκτημα των επαναφορτιζόμενων προϊόντων ωστόσο είναι πως, λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού καλωδίου και της μη αναγκαιότητας ύπαρξης ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν, τα προϊόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού χωρίς να επηρεάζεται η ευχέρεια κινήσεων του χρήστη.

Total TLT5001 Ηλεκτρικό Κουρευτικό Περιθωρίων 500W

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός κουρευτικού περιθωρίων, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *