Εισαγωγή

Αναζητάτε ένα νέο μουσαμά αλλά είστε μπερδεμένοι ανάμεσα στις πολλές επιλογές που υπάρχουν στην αγορά; Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα σας καθοδηγήσουμε στον κόσμο των μουσαμάτων και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Ανεξάρτητα εάν ψάχνετε για μουσαμά για το σπίτι, το γραφείο ή το επαγγελματικό σας χώρο, η επιλογή του κατάλληλου μουσαμάτου είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλίσετε την προστασία της επιφάνειας και την αισθητική αξία.

Ο μουσαμάς αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και πολυχρηστικό προϊόν, καθώς μας βοηθάει να καλύψουμε μεγάλες και μικρές επιφάνειες και να προστατέψουμε τα πράγματα που θέλουμε κυρίως από ακραία καιρικά φαινόμενα όπως έντονη βροχόπτωση, ηλιοφάνεια, χιόνι κλπ.

Ο μουσαμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά σε πάρα πολλές εφαρμογές. Ωστόσο, επειδή στην αγορά υπάρχει απίστευτα μεγάλη γκάμα προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρουμε ποιο προϊόν καλύπτει τις δικές μας ανάγκες. Υπάρχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε περισσότερο έμφαση πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, τα οποία και θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.

Ο μουσαμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά σε πάρα πολλές εφαρμογές.
Bradas PL1205/8

Μουσαμά: Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Διαστάσεις: Το πρώτο και κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό που ελέγχουμε πριν την επιλογή ενός μουσαμά είναι οι διαστάσεις του. Αναλόγως την έκταση που θέλουμε να καλύψουμε, πρέπει να καταλήξουμε στο αντίστοιχο επιθυμητό μέγεθος. Πολύ σημαντικό είναι να ελέγξουμε επίσης τους κενούς χώρους, τα λεγόμενα “μπόσικα” που θα έχουμε στην εκάστοτε εφαρμογή. Αν για παράδειγμα θέλουμε να καλύψουμε ένα χώρο με στιβασμένα ξύλα τα οποία χονδρικά καλύπτουν χώρο 6x10m, υπολογίζοντας και το μέγιστο ύψος από το ανώτερο σημείο σε σχέση με το έδαφος, τότε πρέπει να επιλέξουμε ένα μουσαμά μεγέθους τουλάχιστον 8x10m ή 8x12m και ούτω καθεξής.
  • Υλικά κατασκευής: Οι περισσότεροι μουσαμάδες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατασκευασμένοι από ένα μείγμα υλικών με κύρια βάση το νάιλον, το πολυβινυλοχλωρίδιο (γνωστό πιο απλά και ως “PVC”), το πολυαιθυλένιο κλπ. Είναι σημαντικό να αγοράσετε έναν ποιοτικό μουσαμά ο οποίος να έχει μεγάλες αντοχές στο χρόνο και τη χρήση.
  • Πιστοποιήσεις: Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλά διαφορετικά είδη μουσαμάδων. Για να είστε βέβαιοι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή προϊόντος, ελέγξτε αν στο διαφημιστικό prospectus του εκάστοτε μουσαμά έχει τις απαραίτητες ενδείξεις αδιαβροχοποίησης. Οι καλής ποιότητας μουσαμάδες έχουν επίσης μεγάλη αντοχή στην ακτινοβολία του ήλιου.
  • Κρίκοι: Οι μουσαμάδες μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες, με ή χωρίς κρίκους (γνωστοί επίσης και ως “δαχτυλίδια”). Οι μουσαμάδες με κρίκους είναι πιο βολικοί σε σχέση με τους απλούς, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να τους “αγκιστρώσουν” στο έδαφος για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Ενδείκνυνται για πιο βαρέως τύπου χρήσεις όπου η σταθερότητα είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα.
  • Βάρος: Οι μουσαμάδες χωρίζονται επίσης σε κάποιες κατηγορίες, αναλόγως του βάρους τους ανά τετραγωνικό μέτρο (υπάρχει σε κάθε προϊόν σχετική ένδειξη “gr/m²”). Αυτό ουσιαστικά είναι που κάνει το εκάστοτε μοντέλο να είναι κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση έχοντας συγκεκριμένες αντοχές. Έχουμε για παράδειγμα μουσαμάδες ενδείξεων 60gr/m², 90gr/m², 120gr/m², 200gr/m² κλπ. Μπορεί όλοι τους να έχουν πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης και να είναι κατασκευασμένοι από το ίδιο υλικό, ωστόσο όπως καταλαβαίνουμε, όσο πιο βαρύς είναι ένας μουσαμάς, τόσο πιο ανθεκτικός είναι σε σχέση με χτυπήματα, γδαρσίματα, καιρικά φαινόμενα κλπ, ενώ υπάρχει και μια σημαντική διαφορά στο οικονομικό κομμάτι.
  • Χρώμα: Ένα καθαρά αισθητικό τεχνικό χαρακτηριστικό που μπορούμε να κοιτάξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός μουσαμά, είναι το χρώμα του. Στην αγορά, τα χρώματα που κυκλοφορούν κυρίως είναι το άσπρο, το πράσινο, το γκρι και το μπλε, ενώ πιο σπάνια συναντάμε επίσης πορτοκαλί, καφέ, κόκκινους και κίτρινους μουσαμάδες.

Συμπέρασμα

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε το μουσαμά που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *