Εισαγωγή

Βρίσκεστε στην αγορά για ένα νέο κρουστικό δράπανο αλλά δεν είστε σίγουροι ποιο να επιλέξετε; Με τόσες επιλογές διαθέσιμες, μπορεί να είναι συντριπτικό να βρείτε το τέλειο εργαλείο για τις ανάγκες σας. Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κρουστικά δράπανα και θα σας βοηθήσουμε να πάρετε μια ενημερωμένη απόφαση. Είτε είστε επαγγελματίας οικοδόμος είτε ερασιτέχνης, αυτό το άρθρο θα σας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και συστάσεις. Ας αρχίσουμε λοιπόν και ας ανακαλύψουμε το καλύτερο κρουστικό δράπανο για εσάς!

Total TG1061356-2

Τι κρουστικό δράπανο να αγοράσω: Κατανόηση των Βασικών Στοιχείων

Τι είναι ένα Κρουστικό Δράπανο;

Το κρουστικό δράπανο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που δε λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Βοηθάει ερασιτέχνες και επαγγελματίες χρήστες να βγάλουν εις πέρας διάφορες δουλειές εύκολα και γρήγορα.

Πώς όμως θα επιλέξουμε το κατάλληλο μοντέλο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας? Ποια είναι τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ελέγξουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου εργαλείου? Μέσα από το παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση στις άνωθεν απορίες.

κρουστικό δράπανο

 

Κρουστικό Δράπανο-Βασικά τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Ισχύς: Αποτελεί το συνηθέστερο τεχνικό χαρακτηριστικό με το οποίο συγκρίνουμε ηλεκτρικά προϊόντα ίδιας κατηγορίας. Όσο μεγαλύτερη ονομαστική ισχύ εμφανίζεται να έχει ένα προϊόν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απόδοση του ηλεκτρομοτέρ του.
 • Βάρος: Σημαντικό ρόλο παίζει και το βάρος του εκάστοτε προϊόντος, καθώς μπορεί μεν στην αρχή ένα πιο βαρύ δράπανο να μη μας κουράζει αλλά μετά από κάποια ώρα χρήσης η καταπόνηση του χεριού και του σώματός μας θα είναι εμφανής.
 • Ταχύτητες: Τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι είτε μονής ταχύτητας, είτε περισσοτέρων της μίας. Η επιλογή ταχύτητας (στροφών) μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς ουσιαστικά προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε εργασίας.
 • Κρούσεις: Ο αριθμός των κρούσεων στα κρουστικά δράπανα μετράται σε “bpm”, δηλαδή “κρούσεις ανά λεπτό”. Συνήθως ο αριθμός των κρούσεων εξαρτάται από την ισχύ του μοτέρ του εκάστοτε προϊόντος και όσο περισσότερες είναι οι κρούσεις τόσο καλύτερο και πιο γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα της εργασίας μας.
 • Δυνατότητα τρυπήματος: Όταν αναφέρεται το εν λόγω χαρακτηριστικό έχει να κάνει με τη δυνατότητα του εκάστοτε μοντέλου να πραγματοποιεί τρύπες σε υλικά όπως χάλυβα, μπετόν, ξύλο κλπ. Αναλόγως των αναγκών μας επιλέγουμε και το αντίστοιχο μοντέλο.
 • Εργονομία: Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν ένα κρουστικό δράπανο ως εργονομικό, όπως είναι ο τύπος-σχεδιασμός της πίσω χειρολαβής ή το αν έχει την δυνατότητα η εμπρόσθια χειρολαβή να περιστρέφεται, αν το προϊόν είναι εξοπλισμένο με αντιδονητικό σύστημα κλπ

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία κάποιος επαγγελματίας χρήστης δίνει ιδιαίτερη βάση και μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα της αγοράς όπως είναι η διάμετρος του τσοκ (και το αν είναι τύπου “ταχυτσόκ”), το επίπεδο ροπής, το υλικό του οδηγού βάθους ή της χειρολαβής του εκάστοτε προϊόντος κλπ.

Χρήσιμες Γενικές Συμβουλές

 • Προσπαθήστε να κάνετε τη σωστή αγορά βασισμένοι στις πραγματικές σας ανάγκες
 • Κατά την εργασία σας προτείνεται η χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού εργασίας (μάσκα, γυαλιά κλπ)
 • Αποφύγετε να εργάζεστε σκοτεινές ώρες, ή όταν αισθάνεστε κουρασμένοι
 • Να εργάζεστε σύμφωνα με τις δυνατότητες του εκάστοτε μοντέλου
 • Δώστε ιδιαίτερη βάση στη συντήρηση του μηχανήματός σας
 • Η συντήρηση είναι το “Α” και το “Ω” για σωστή και μακροχρόνια λειτουργία

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός κρουστικού δράπανου θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

 

One thought on “Τι κρουστικό δράπανο να αγοράσω: Ολοκληρωμένος Οδηγός για την Επιλογή του Κατάλληλου Κρουστικού Δραπανιού

 1. Η αναλυτική αναφορά σας για το δραπανο είναι πολύ χρήσιμη. Αν είναι εφικτό θα μπορούσατε να μου προτείνεται το ανάλογο μοντέλο για την περίπτωση μου. Χρειάζομαι για τις διάφορες εργασίες στο σπίτι για γυναικεία χέρια όχι και τόσο πολύ δυνατά. Σας ευχαριστώ

Comments are closed.