Το πιστόλι θερμού αέρα είναι σίγουρος βοηθός για τους χρήστες σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις: Αφαίρεση μπογιάς και βερνικιού, διαμόρφωση, συγκόλληση και συρρίκνωση με καυτό αέρα είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που παρέχουν τα εν λόγω προϊόντα.

Τα πιστόλια θερμού αέρα αποτελούν άλλη μια ιδιαίτερα ανερχόμενη κατηγορία προϊόντων η οποία χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα προϊόντα ακόμα περισσότερων δυνατοτήτων. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα πιστόλια θερμού αέρα διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες και συγκεκριμένα τα ηλεκτρικά και τα επαναφορτιζόμενα.

 

Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα ανά κατηγορία

1) Ηλεκτρικό πιστόλι θερμού αέρα

Πιστόλι θερμού αέρα bulle 2000w 63421

Στην πρώτη κατηγορία έχουμε τα πιστόλια θερμού αέρα τα οποία χρειάζονται τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν. Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτής της κατηγορίας είναι πολλά: καταρχήν είναι αρκετά πιο οικονομικά σε σχέση με τα επαναφορτιζόμενα εργαλεία μπαταρίας και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν τόσο από άπειρους ερασιτέχνες όσο και από έμπειρους επαγγελματίες χρήστες.

Επίσης, είναι αρκετά ελαφριά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Στα αρνητικά τους συγκαταλέγετα το γεγονός ότι η χρήση τους περιορίζεται αποκλειστικά από την ύπαρξη τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα το ηλεκτρικό καλώδιο αυτό καθ’εαυτό επηρεάζει τη μετακίνηση – μεταφορά του στο χώρο εργασίας μειώνοντας έτσι την ευχέρεια κινήσεων του χρήστη.

2) Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμού αέρα

Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε τα επαναφορτιζόμενα πιστόλια θερμού αέρα. Στα πλεονεκτήματα θα πρέπει να αναφέρουμε το γεγονός ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε καθώς η χρήση τους δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ρεύματος, όπως συμβαίνει στα ηλεκτρικά εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα, χάρη στη μπαταρία τους, ο χρήστης απαλλάσσεται από την ύπαρξη οποιουδήποτε καλωδίου επομένως έχει πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων.

Τα επαναφορτιζόμενα πιστόλια θερμού αέρα είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με τα ηλεκτρικά με την τιμή τους να ξεκινάει από τα 40 ευρώ και να φτάνει έως και τα 400(!) (αναφερόμαστε σε μοντέλα της ίδιας “κατηγορίας” και των ίδιων χαρακτηριστικών), όπως επίσης και λίγο πιο βαριά λόγω του επιπλέον βάρους της μπαταρίας τους.

Τέλος, προτείνουμε αν καταλήξετε να πάρετε κάποιο προϊόν μπαταρίας, να κοιτάξετε αν γίνεται να μπορεί η εν λόγω μπαταρία να προσαρμόζεται και σε άλλα προϊόντα μπαταρίας της ίδιας εταιρείας.

ΚΟΙΝΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ανεξαρτήτως αν συζητάμε για ηλεκτρικά προϊόντα, ή για επαναφορτιζόμενα προϊόντα μπαταρίας, τα βασικά κοινά χαρακτηριστικά που ελέγχουμε πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός πιστολιού θερμού αέρα είναι:

Βάρος: Από τα πιο συνηθισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, είναι φυσικά το βάρος. Το βάρος συνήθως πηγαίνει αναλόγως και της ισχύος του εκάστοτε μοντέλου, δηλαδή όσο πιο ισχυρό είναι ένα μηχάνημα, τόσο μεγαλύτερο το μοτέρ, άρα και πιο βαρύ. Αυτό το χαρακτηριστικό ελέγχεται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου το βάρος πραγματικά παίζει ρόλο.

Παροχή αέρα: Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να το συναντήσετε σε ορισμένα προϊόντα και σαν “απόδοση” αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η παροχή αέρα μετριέται σε λίτρα ανά λεπτό και αναγράφεται στο ταμπελάκι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος ως “lt/min”.

Μέγιστη θερμοκρασία: Ένα βασικό χαρακτηριστικό των πιστολιών θερμού αέρα είναι, όπως το λέει και η ονομασία τους άλλωστε, η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους. Στα περισσότερα μοντέλα, η μέγιστη θερμοκρασία κυμαίνεται από 500 έως και 600 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο υπάρχουν μοντέλα που η μέγιστη θερμοκρασία ξεπερνάει ακόμα και τους 600 βαθμούς.

Επιλογή ρυθμίσεων: Σε αυτήν την περίπτωση αναφερόμαστε κυρίως στην ύπαρξη η μη ρύθμισης της θερμοκρασίας αλλά και της ροής αέρα. Προϊόντα τα οποία παρέχουν αυτές τις δυνατότητες ρύθμισης αποτελούν σαφώς τις καλύτερες επιλογές, αρκεί ωστόσο να μας είναι πραγματικά χρήσιμες αυτές οι δυνατότητες και αφετέρου να μην ξεφεύγουμε από το αρχικό μπάτζετ που έχουμε θέση.

Υλικά κατασκευής: Ως προς τα υλικά κατασκευής κάποιου προϊόντος, τα σημεία τα οποία ελέγχουμε κυρίως είναι του κυρίως σώματος αλλά και της χειρολαβής. Είναι αρκετά σημαντικό να προτιμάμε μοντέλα με ανθεκτικά υλικά κατασκευής αλλά και με ειδική επένδυση αντιολισθητικής χειρολαβής η οποία παρέχει πιο άνετο και σταθερό κράτημα κατά τη χρήση.

Elektrinė orapūtė D26411 1800W, DeWalt - Orapūtė

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός πιστολιού θερμού αέρα θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τη γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *