Η ρόμπα εργασίας αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο ρούχο που καλύπτει ανάγκες τόσο όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα, όσο και στην καθημερινότητά μας, καθώς μπορούμε να το φοράμε εύκολα οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Σε αυτό τον οδηγό, θα εξετάσουμε τις διάφορες κατηγορίες ρόμπας εργασίας και θα παρουσιάσουμε συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης για εσάς. Ανεξάρτητα από την εργασία που εκτελείτε, θα βρείτε πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε μια απόφαση που θα σας ικανοποιεί.

ρόμπα εργασίας

Τομής Χρήσης

Επιλέγοντας την κατάλληλη ρόμπα εργασίας για τις ανάγκες σας είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τομέα εργασίας σας, ας δούμε μερικές βασικές κατηγορίες:

1. Ρόμπες Εργασίας για την Κατασκευή

Η κατασκευαστική βιομηχανία απαιτεί ρόμπες εργασίας που προσφέρουν προστασία και λειτουργικότητα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας. Αν εργάζεστε σε έργα κατασκευής, θα χρειαστείτε μια ρόμπα που να προστατεύει από τη σκόνη, τα χημικά και τυχόν τραυματισμούς. Επιπλέον, μια ρόμπα με πολλαπλές τσέπες και θηλιές για εργαλεία θα είναι πολύ βοηθητική για να έχετε τα απαραίτητα εργαλεία στην εμβέλειά σας.

2. Ρόμπες Εργασίας για τον Τομέα της Υγείας

Στον τομέα της υγείας, η ασφάλεια και η υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας. Οι επαγγελματίες της υγείας, όπως γιατροί και νοσηλευτές, χρειάζονται ρόμπες εργασίας που προστατεύουν από τη μετάδοση μικροοργανισμών και διατηρούν ένα καθαρό περιβάλλον. Αναζητήστε ρόμπες με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και που είναι εύκολες στον καθαρισμό. Επιπλέον, οι ρόμπες με τσέπες για τα εργαλεία και τα ιατρικά είδη θα είναι πολύ πρακτικές για την καθημερινή εργασία.

3. Ρόμπες Εργασίας για τη Μαγειρική

Στην κουζίνα, η άνεση και η ανθεκτικότητα είναι καίριας σημασίας. Οι μάγειρες και οι σερβιτόροι χρειάζονται ρόμπες εργασίας που να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση και να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες της κουζίνας. Οι ρόμπες με κουμπιά ή φερμουάρ στο μπροστινό μέρος είναι πρακτικές και επιτρέπουν εύκολη εφαρμογή και αφαίρεση. Επιπλέον, αναζητήστε ρόμπες με ανθεκτικό ύφασμα που αντέχει στις λεκέδες και είναι εύκολο στο πλύσιμο.

4. Ρόμπες Εργασίας για τον Τομέα της Αισθητικής

Στον τομέα της αισθητικής, η εμφάνιση και η επαγγελματική εικόνα είναι σημαντικές. Οι αισθητικοί και οι κομμωτές χρειάζονται ρόμπες εργασίας που να είναι στιλάτες και άνετες. Αναζητήστε ρόμπες με μοντέρνα σχέδια και χρώματα που αντανακλούν το επαγγελματικό περιβάλλον. Επιλέξτε ελαφριές και διαπνέουσες ρόμπες που επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση και διατηρούν τον αέρα φρέσκο.

Ρόμπα Εργασίας – Βασικά Χαρακτηριστικά

 • Βάρος: Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, και εύλογα ίσως, “μα πόσο ρόλο μπορεί να παίζει το βάρος μιας ρόμπας?”. Κι όμως, σε βάθος χρόνου σε πολύωρες εργασίες, το βάρος παίζει ρόλο και είναι εύκολα αντιληπτό από κάποιον επαγγελματία, ειδικά αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στη ρόμπα θα “κουβαλάμε” διάφορα άλλα αντικείμενα και εργαλεία. Το σύνηθες βάρος των ρομπών εργασίας κυμαίνεται ανάμεσα στα 150-400gr/m2.
 • Υλικά κατασκευής: Οι περισσότερες ρόμπες είναι κατασκευασμένες από υλικά όπως βαμβάκι, πολυεστέρα, ελαστάν, νάιλον κλπ, με τις περισσότερες να αποτελούνται από ένα μείγμα των παραπάνω. Οι πιστοποιημένες ρόμπες είναι εργονομικά σχεδιασμένες για άνετη εφαρμογή χωρίς να αφήνουν ερεθισμούς στο δέρμα.
 • Πολυχρηστικότητα: Υπάρχουν ρόμπες εργασίας πολλών διαφορετικών ειδών. Βαμβακερές, υφασμάτινες, κλπ. Ει δυνατόν να προτιμάτε ρόμπες με αφαιρούμενα μέρη καθώς μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικά είδη ρουχισμού (πχ αφαιρούμενα μανίκια ώστε να μετατρέπεται σε κοντομάνικη, αφαιρούμενες τσέπες κλπ κλπ).
 • Αποθήκευση εργαλείων: Να προτιμάτε ρόμπες με πολλές θήκες και τσέπες, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ταυτοχρόνως όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Υπάρχουν πχ ρόμπες με έξτρα θήκες για κινητά, για διαφόρων ειδών εργαλεία κλπ.
 • Αντοχή: Σίγουρα θα πρέπει να αναζητήσουμε ρόμπα εργασίας ανθεκτική στο χρόνο και τη χρήση, την τριβή, τις πιτσιλιές υγρών κλπ. Στα περισσότερα προϊόντα υπάρχουν ενδείξεις αδιαβροχοποίησης και ανθεκτικότητας (αναφέρονται σαν κατηγορίες ασφαλείας). Υπάρχουν βέβαια και ρόμπες ειδικά κατασκευασμένες για συγκεκριμένες εργασίες πχ για χημικούς, για νοσηλευτές, για ιατρούς κλπ
 • Ασφάλεια: Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας όταν πρόκειται για την εργασία. Βεβαιωθείτε ότι η ρόμπα εργασίας που επιλέγετε πληροί τα πρότυπα ασφαλείας και προστατεύει εσάς και τους εργάτες σας από ενδεχόμενους κινδύνους. Αναζητήστε ρόμπες με ενσωματωμένες προστατευτικές λειτουργίες όπως προστασία από τη φωτιά, αντιστατικές ιδιότητες ή προστασία από χημικά.
 • Μέγεθος: Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τον ίδιο τύπο σώματος και όπως συμβαίνει σε όλα τα είδη ρούχων, στον καθένα ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Ενδεικτικά θα σας παραθέσουμε δύο φωτογραφίες με μεγεθολόγια ώστε να συγκρίνετε και να βγάλετε ένα τελικό συμπέρασμα σχετικά με το μέγεθος που σας ταιριάζει.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 1. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, βασισμένοι στις δικές σας ανάγκες
 2. Δώστε ιδιαίτερη βάση στα χαρακτηριστικά και τα υλικά κατασκευής του κάθε προϊόντος
 3. Προσέξτε την επιλογή μεγέθους, ώστε να είστε άνετοι στις κινήσεις κατά την εργασία σας
 4. Δώστε ιδιαίτερη βάση στις οδηγίες καθαρισμού του εκάστοτε προϊόντος – ΔΕΝ είναι όλα ίδια
 5. Η ρόμπα εργασίας αποτελεί τον καλύτερό σας σύμμαχο και αξίζει να αγοράσετε κάτι ποιοτικό
 6. Να προτιμάτε πιστοποιημένες ρόμπες εργασίας συγκεκριμένων προδιαγραφών και χαρακτηριστικών

 

Υστερόγραφο

Αφού έχετε διαβάσει το παραπάνω άρθρο, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι ώστε να αγοράσετε τη ρόμπα εργασίας που σας καλύπτει. Εννοείται πως η τελική επιλογή εξαρτάται και από το τελικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε την ευρεία γκάμα μας όσον αφορά τα ρούχα εργασίας πατώντας ΕΔΩ

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος ρόμπας εργασίας;

Το κατάλληλο μέγεθος ρόμπας εργασίας εξαρτάται από τις προσωπικές σας διαστάσεις. Συνήθως, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν μεγεθολόγια για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μέγεθος. Σημαντικό είναι να μετρήσετε το ύψος και το μήκος των ώμων σας και να τα συγκρίνετε με τον πίνακα μεγεθών πριν την αγορά.

2. Ποιο είναι το κατάλληλο ύφασμα για μια ρόμπα εργασίας;

Το κατάλληλο ύφασμα για μια ρόμπα εργασίας εξαρτάται από τον τομέα εργασίας και τις ανάγκες σας. Οι κοινές επιλογές περιλαμβάνουν βαμβάκι, πολυεστέρα και μείγματα υλικών. Το βαμβάκι είναι ανθεκτικό και αναπνέει, ενώ ο πολυεστέρας είναι ανθεκτικός στη διάβρωση και εύκολος στον καθαρισμό. Επιλέξτε το ύφασμα που θα σας προσφέρει την καλύτερη προστασία και άνεση για τις ανάγκες της εργασίας σας.

3. Πώς μπορώ να διατηρήσω και να καθαρίσω μια ρόμπα εργασίας;

Η σωστή συντήρηση και καθαρισμός μιας ρόμπας εργασίας είναι σημαντική για τη διάρκεια ζωής της και την αποτελεσματικότητά της. Συνήθως, οι οδηγίες φροντίδας βρίσκονται στην ετικέτα της ρόμπας. Προτείνεται να πλένετε τη ρόμπα σύμφωνα με τις οδηγίες, να αποφεύγετε τη χρήση λειαντικών χημικών και να αφήνετε τη ρόμπα να στεγνώνει πλήρως πριν την αποθηκεύσετε. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή ή να αναζητήσετε επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *