Χάρη στη συσκευή κενού αέρος, μπορείτε να συντηρήσετε προϊόντα (πχ κρέατα, ψάρια, πουλερικά, λαχανικά, τυριά, ζυμαρικά, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, είδη αρτοποιίας κλπ) φρέσκα για πολύ καιρό. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αέρα, δυνατότητα που προσφέρουν αυτές οι συσκευές με αποτέλεσμα να παρατείνεται η διάρκεια ζωής των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα, με απόλυτα φυσικό τρόπο.

συσκευή κενού αέρος

Σύγκριση Ειδών Συντήρησης

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας:

Συσκευή Κενού Αέρος – Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Από τη στιγμή λοιπόν που κατανοήσαμε τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση των συσκευών κενού αέρος, ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Για να προχωρήσουμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή, πρέπει αρχικά να έχουμε στο νου μας κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά βάσει των οποίων θα συγκρίνουμε τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτά είναι τα παρακάτω:

 • Ισχύς:

Το σύνηθες χαρακτηριστικό που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης δύο ηλεκτρικών συσκευών. Η μεγαλύτερη ισχύς ενός μοτέρ συνεπάγεται με περισσότερες στροφές, άρα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.

 • Μήκος μπάρας σφράγισης:

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν συγκρίνουμε δύο συσκευές κενού αέρος. Έχει να κάνει με το μέγεθος της σακούλας (vacuum) που μπορεί μια συσκευή να υποδεχθεί. Μεγαλύτερο μήκος συνεπάγεται και μεγαλύτερες σακούλες, άρα μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Έτσι, αποφεύγονται οι πολλές και επαναλαμβανόμενες χρήσεις της συσκευής με σακούλες μικρού μεγέθους.

 • Αυτόματο άνοιγμα:

Σε κάποιες συσκευές αέρος, το άνοιγμα της μπάρας γίνεται αυτόματα, όταν πια έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απορρόφησης του αέρος. Αντίθετα, σε κάποιες άλλες συσκευές η διαδικασία τερματίζεται κατόπιν εντολής του χρήστη μέσω κουμπιού.

 • Ικανότητα απορρόφησης:

Αυτό το χαρακτηριστικό έχει να κάνει με την ποσότητα αέρος που απορροφάει η εκάστοτε συσκευή. Υψηλή ικανότητα αναρρόφησης σημαίνει αυτόματα και καλύτερα αποτελέσματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

 • Υλικό σώματος:

Οι περισσότερες συσκευές κενού αέρος είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό πλαστικό, ωστόσο υπάρχουν κάποια μοντέλα που φέρουν ανοξείδωτο σώμα το οποίο εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο χρόνο και τη χρήση.

Σύμμαχος για τη Διατήρηση των Τροφίμων

Εφαρμογές της συσκευής κενού αέρος τροφίμων

 1. Διατήρηση φρεσκάδας: Η αφαίρεση του αέρα από τη συσκευασία εμποδίζει την αλληλεπίδραση των τροφίμων με το οξυγόνο, που συμβάλλει στη διατήρηση της φρεσκάδας και της υφής τους.
 2. Αποτροπή μολύνσεων: Η συσκευή κενού αέρος τροφίμων προστατεύει τα τρόφιμα από την επίδραση εξωτερικών παραγόντων όπως βακτήρια, ιοί και μύκητες, παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον διατήρησης.
 3. Αποθήκευση και οργάνωση: Με τη χρήση της συσκευής κενού αέρος τροφίμων, μπορείτε να συσκευάσετε τα τρόφιμα σε μικρότερα μεγέθη και να τα οργανώσετε πιο ευκολότερα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας.
 4. Μαρινάδες και μαρινάρισμα: Η συσκευή κενού αέρος τροφίμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μαρινάδα και το μαρινάρισμα των τροφίμων, βεβαιώνοντας ότι η γεύση και τα αρώματα ενσωματώνονται βαθιά στα τρόφιμα.
Συσκευή κενού αέρος

Πώς λειτουργεί η συσκευή κενού αέρος;

 1. Τοποθετείτε τα τρόφιμα σε μια ειδική συσκευασία.
 2. Η συσκευή απορροφά τον αέρα από τη συσκευασία με τη χρήση ενός αντλητή κενού.
 3. Κατά τη διαδικασία αυτή, η συσκευή αφαιρεί τον αέρα και δημιουργεί ένα κενό εσωτερικά στη συσκευασία.
 4. Αφού αφαιρεθεί ο αέρας, η συσκευή σφραγίζει αυτόματα τη συσκευασία, εμποδίζοντας την εισροή νέου αέρα.

Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή κενού αέρος απομονώνει τα τρόφιμα από τον αέρα και το οξυγόνο, παρατείνοντας έτσι την διάρκεια ζωής τους και διατηρώντας την ποιότητά τους.

Συμπέρασμα

Η συσκευή κενού αέρος τροφίμων είναι ένα αναπόσπαστο εργαλείο για τη διατήρηση των τροφίμων φρέσκων και προστασίας από μολύνσεις. Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της συσκευής και εκμεταλλευτείτε την για να απολαμβάνετε ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε να επεκτείνετε την απόδοση της κουζίνας σας με αυτήν την κορυφαία τεχνολογία.

FAQs

Πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω τα τρόφιμα με τη συσκευή κενού αέρος τροφίμων;

Η διάρκεια διατήρησης εξαρτάται από τον τύπο των τροφίμων. Συνήθως, με τη συσκευή κενού αέρος τροφίμων, μπορείτε να διατηρήσετε τα τρόφιμα φρέσκα για περίπου 3 έως 5 φορές περισσότερο σε σύγκριση με τη συνηθισμένη συσκευασία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της συσκευασίας με κενό αέρος και του παγώματος;

Η συσκευή κενού αέρος τροφίμων αφαιρεί τον αέρα από τη συσκευασία, ενώ το πάγωμα εμπλέκει τη χρήση χαμηλών θερμοκρασιών για τη διατήρηση των τροφίμων. Και οι δύο τεχνικές μπορούν να συνδυαστούν για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Υστερόγραφο

Βάσει όλων των παραπάνω, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να αγοράσετε μια συσκευή κενού αέρος. Η τελική σας επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και το χρηματικό ποσό που έχετε σκοπό / μπορείτε να διαθέσετε. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ