Η υδροπρέσσα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο, σύμμαχο όλων εκείνων των επαγγελματιών χρηστών που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες χυμών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος λειτουργίας της υδροπρέσσας είναι πάρα πολύ εύκολος. Η υδροπρέσσα λειτουργεί με μια απλή σύνδεση με ένα λάστιχο σε μια βρύση νερού. Τοποθετείτε με προσοχή τα αλεσμένα φρούτα μέσα στο δοχείο και αφήνετε τα υπόλοιπα στο εργαλείο. Λειτουργεί με πίεση αρκετών bar και μπορεί να πρεσάρει διάφορα φρούτα στραγγίζοντας τον χυμό τους. Είναι κατάλληλη για πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, ροδάκινα, κεράσια, σταφύλια, ρόδια, βανίλιες κλπ. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα βασικότερα μέρη μιας πρέσας νερού.

υδροπρέσσα ανάλυση

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή!  Πριν την χρήση υδροπρέσσας, θα πρέπει πρώτα τα φρούτα να έχουν δεχθεί ειδική επεξεργασία, αναλόγως της φύσης τους. Για παράδειγμα τα ρόδια θα πρέπει πρώτα να περαστούν από σπαστήρα (δείτε το αντίστοιχο άρθρο ΕΔΩ) ή πχ τα μήλα από ειδικό μύλο άλεσης (δείτε το αντίστοιχο άρθρο ΕΔΩ) κλπ. Για να γίνει ακόμα περισσότερο κατανοητό, προτείνουμε να πατήσετε εδώ ώστε να δείτε αυτό το αναλυτικό βίντεο με την όλη διαδικασία.

Πώς θα κάνουμε όμως την τελική επιλογή υδροπρέσσας που χρειαζόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες μας? Ποια είναι τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε? Στα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο παρόν άρθρο.

ΥΔΡΟΠΡΕΣΣΑ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Τύπος: Υπάρχουν δύο ειδών πρέσσες, οι νερού και οι αέρος. Σαν αποτέλεσμα χυμού είναι το ίδιο, απλώς τα προϊόντα της πρώτης κατηγορίας λειτουργούν με την πίεση του νερού, ενώ αυτά της δεύτερης λειτουργούν με την πίεση του αέρα (είναι επίσης γνωστές και ως αεροπρέσσες)
 • Χωρητικότητα: Με όσο πιο μεγάλο δοχείο είναι εξοπλισμένη μια υδροπρέσσα, τόσο περισσότερο χυμό μπορεί να παράξει σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Μια πρέσσα μεγάλης χωρητικότητας είναι ιδανική ώστε να καλύψει μεγάλες ανάγκες όπου ο χρήστης πρέπει να παράξει τόνους χυμού.
 • Απόδοση: Αποτελεί από τα πλέον σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά μιας υδροπρέσσας καθώς αναφέρεται στα λίτρα χυμού που δύναται να παράξει (συνήθως αναφέρεται ως lt/h). Βέβαια, η απόδοση είναι ένα χαρακτηριστικό καθαρά ονομαστικό, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που το επηρεάζουν, όπως είναι το πόσο καλά αλεσμένα ή τι ποιότητας είναι τα φρούτα, πόσο γεμάτο είναι το δοχείο κλπ.
 • Πίεση λειτουργίας: Θεωρητικά, όσο μεγαλύτερη πίεση μπορεί να βγάλει η υδροπρέσσα στα φρούτα που έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό της, τόσο περισσότερο και καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του χυμού που θα βγάλει. Να προτιμάτε υδροπρέσσες με πίεση 3bar και άνω.
 • Αντοχή μεμβράνης: Αν έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τη μεμβράνη του εκάστοτε προϊόντος, μη διστάσετε να το ζητήσετε. Η μεμβράνη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σωστής λειτουργίας της υδροπρέσσας, καθώς μια μεμβράνη χαμηλής ποιότητας μπορεί να “σκάσει” μετά από εκτεταμένη χρήση και να σας εκθέσει. Καλό θα ήταν να ελεγχθεί από κάποιον ειδικό.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 1. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, βασισμένοι στις δικές σας ανάγκες
 2. Αν δεν γνωρίζετε τη χρήση της υδροπρέσσας διαβάστε το εγχειρίδιο ή ρωτήστε κάποιον ειδικό
 3. Μην τοποθετείτε ποτέ στο εσωτερικό μιας πρέσσας ανεξαρτήτως τύπου, ολόκληρα τα φρούτα
 4. Τα φρούτα θα πρέπει πρωτίστως να έχουν δεχθεί ειδική επεξεργασία, αναλόγως το είδος (σπαστήρα, μύλο κλπ)
 5. Δώστε ιδιαίτερη βάση και στη σωστή συντήρηση του προϊόντος, πριν και μετά από κάθε χρήση
 6. Η συντήρηση αποτελεί το “Α” και το “Ω” όσον αφορά τη σωστή και απροβλημάτιστη μακροχρόνια λειτουργία

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς μιας υδροπρέσσας παραγωγής χυμών θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τις επιλογές μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας “Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ” και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *