Εισαγωγή

Το ρόδι αποτελεί ένα υπέροχο, εντυπωσιακό και γευστικό φρούτο, ωστόσο η μαζική παραγωγή του χυμού του αποτελεί μια αντικειμενικά πολύπλοκη διαδικασία. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τους κλασσικούς οικιακούς ερασιτεχνικούς αποχυμωτές, την ιδανική λύση για τους επαγγελματίες χρήστες που έχουν να διαχειριστούν τόνους ροδιών αποτελεί ο αντίστοιχος σπαστήρας.

Ο σπαστήρας ροδιών αποτελεί ένα μηχάνημα ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να διαχειριστεί μεγάλες ποσότητες ροδιών, τα οποία και “προετοιμάζει” ουσιαστικά πριν χρησιμοποιηθούν από τις υδροπρέσσες (δείτε το αντίστοιχο άρθρο ΕΔΩ) και δώσουν τον τελικό χυμό. Η χρήση ενός σπαστήρα ροδιών είναι πάρα πολύ απλή. Αρχικά τοποθετούμε τον σπαστήρα σε μια σταθερή βάση (προτείνουμε ανεπιφύλακτα βάσεις με κατηφορική πλαϊνή πλευρά ώστε να φεύγει κατευθείαν βολικά ο χυμός) και στην πλευρά του διαχωριστήρα τοποθετούμε μια μεγάλη κάσα όπου θα πέφτουν τα κουκούτσια και οι φλούδες (ο διαχωριστήρας παρέχει αυτήν την τεράστια ευκολία).

Έπειτα βάζουμε το προϊόν σε λειτουργία για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκινάμε και βάζουμε στη χοάνη τα ρόδια μας. Είναι τόσο απλό. Για να γίνει ακόμα περισσότερο κατανοητή η λειτουργία του, προτείνουμε να δείτε αυτό το βίντεο

Είναι όμως όλοι οι σπαστήρες ροδιών των ίδιων δυνατοτήτων; Πώς θα επιλέξουμε το μοντέλο που ταιριάζει στις ανάγκες μας; Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο προσοχή πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος? Ακολουθεί κατάλογος με τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά.

Grifo SM Ηλεκτρικός Σπαστήρας Ροδιών 750W 

ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΠΑΣΤΗΡΑ

  • Ισχύς: Το βασικό και σύνηθες χαρακτηριστικό που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης ηλεκτρικών συσκευών είναι σίγουρα η ισχύς. Η μεγαλύτερη ισχύς ενός μοτέρ συνεπάγεται με περισσότερες στροφές, άρα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.
  • Απόδοση: Ως απόδοση εννοείται το σύνολο των κιλών του χυμού που έχει τη δυνατότητα να παράγει το εκάστοτε μοντέλο. Τα επαγγελματικά μηχανήματα μπορούν να καλύψουν σε επίπεδο απόδοσης περισσότερα από 1000-1500kg/h και προτείνονται ανεπιφύλακτα ακόμα και σε απαιτητικούς χρήστες.
  • Διαστάσεις χοάνης: Όσο μεγαλύτερη είναι η χοάνη ενός σπαστήρα, τόσο περισσότερα ρόδια μπορούμε να βάλουμε ταυτοχρόνως. Ένα προϊόν με μεγάλη χοάνη συνεπάγεται και με περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο, επομένως πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό.
  • Υλικά κατασκευής: Εδώ συμπεριλαμβάνουμε όλα τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας σπαστήρας ροδιών, από το κυρίως σώμα του και τη χοάνη μέχρι τους κοχλίες. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν μεταλλικό ή ανοξείδωτο σώμα, ενώ δε λείπουν και τα προϊόντα με συνδυασμό υλικών όπως πχ μοντέλα με μεταλλικό κυρίως σώμα και inox χοάνη κλπ.
  • Σχεδιασμός: Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που καθιστούν έναν σπαστήρα απόλυτα εργονομικό, όπως είναι πχ α) οι διαστάσεις της τρύπας του διαχωριστήρα από την οποία εξαρτάται η κατάληξη των απορριφθέντων κουκουτσιών και φλουδών και β) η ύπαρξη ή μη τροχών για μεγαλύτερη ευκολία στη μεταφορά κλπ.
σπαστήρα βιομηχανικός

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός σπαστήρα ροδιού, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε τις επιλογές μας πατώντας ΕΔΩ:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *