Ένα από τα προϊόντα που δεν λείπει ποτέ από οποιοδήποτε σπίτι, είναι η απλώστρα ρούχων. Κι όχι άδικα, αφού αποτελεί ένα εξαιρετικό πρακτικό εργαλείο στεγνώματος ρούχων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Μολονότι όλες οι απλώστρες έχουν τον ίδιο τρόπο και σκοπό χρήσης, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται και τις οποίες θα καταγράψουμε παρακάτω, αναλύοντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατηγορίας.

ΑΠΛΩΣΤΡΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1) ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΛΩΣΤΡΑ

σταθερή απλώστρα ρούχων

Αποτελεί την πιο κλασσική και κοινότυπη απλώστρα εκ των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι η πρώτη εικόνα που φέρνει κανείς στο μυαλό του όταν ακούει τη λέξη “απλώστρα”. Φέρει δύο “πόδια” που βοηθάνε ώστε να στέκεται σταθερή στο έδαφος και συνήθως φέρει έξτρα ανοιγόμενα “φτερά” ώστε να έχει περισσότερο χώρο για άπλωμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

2) ΑΠΛΩΣΤΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ

Η απλώστρα “μπαλκονιού” όπως συνηθίζεται να αναφέρεται, χρησιμοποιείται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που βοηθάει την “εγκατάστασή” του στα κάγκελα του μπαλκονιού, καθώς φέρει “γάντζους” που εφαρμόζουν πάνω τους για μεγαλύτερη σταθερότητα. Αποτελεί μια πρακτική και οικονομική λύση ωστόσο το αρνητικό της είναι πως παρέχει πολύ λιγότερα μέτρα απλώματος σε σχέση με τις απλώστρες της προηγούμενης κατηγορίας.

3) ΑΠΛΩΣΤΡΑ ΤΟΙΧΟΥ

Η απλώστρα τοίχου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καρφώνεται σε οποιοδήποτε τοίχο και παρέχει έτσι επιπλέον χώρο για άπλωμα ρούχων. Είναι αρκετά πρακτική και σταθερή, ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τις απλώστρες “μπαλκονιού” παρέχει πολύ λιγότερα μέτρα απλώματος σε σχέση με τις κλασσικές σταθερές απλώστρες. Ένα ακόμα αρνητικό τους είναι πως για την εγκατάστασή τους απαιτείται η δημιουργία τρυπών στον τοίχο, κάτι που σημαίνει πως όταν φτάσει η στιγμή να την αφαιρέσουμε για οποιοδήποτε λόγω (πχ μετακόμιση, διαμόρφωση χώρου κλπ), οι τρύπες θα πρέπει να στοκαριστούν (= επιπλέον έξοδα).

4) ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΛΩΣΤΡΑ

Οι ηλεκτρικές απλώστρες μοιάζουν, όσον αφορά τον σχεδιασμό τους, με τις κλασσικές σταθερές απλώστρες με κύρια διαφορά το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένες με θερμαινόμενα σύρματα. Μια ηλεκτρική απλώστρα λοιπόν μπορεί να συνδεθεί με πρίζα ώστε να ζεσταθούν τα σύρματά της και να παρέχουν πολύ πιο γρήγορο στέγνωμα από τις υπόλοιπες κατηγορίες απλώστρας. Αποτελεί μια έξυπνη, πρακτική και πρωτότυπη λύση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι απλώστρες όλων των κατηγοριών, και στα οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση πριν την τελική επιλογή αγοράς μας, είναι τα παρακάτω:

  • Υλικά κατασκευής: Οι απλώστρες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κυρίως πλαστικές, μεταλλικές, ατσάλινες, ακόμα και ανοξείδωτες. Εξυπακούεται πως οι πλαστικές απλώστρες είναι λιγότερο ανθεκτικές στο χρόνο και τη χρήση σε σχέση με αυτές των υπόλοιπων κατηγοριών.
  • Μέτρα απλώματος: Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας απλώστρας. Όσο περισσότερα σύρματα διαθέτει ένα μοντέλο, τόσο περισσότερος είναι και ο διαθέσιμος χώρος που παρέχει για το άπλωμα των ρούχων σας.
  • Αντοχή: Και αυτό είναι πολύ σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό, καθώς έχει να κάνει με το συνολικό βάρος που μπορεί να σηκώσει το εκάστοτε μοντέλο.
  • Μέγεθος: Οι διαστάσεις μιας απλώστρας παίζουν ρόλο τόσο για κατά τη διάρκεια της χρήσης της, όσο και για την αποθήκευσή της. Προσπαθήστε να κάνετε την επιλογή σας αναλόγως του χώρου στο οποίο σκοπεύετε να την χρησιμοποιείτε και να την αποθηκεύετε.
  • Πρακτικότητα: Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες “έξυπνες” απλώστρες οι οποίες μπορούν να σας φανούν απίστευτα πρακτικές και χρήσιμες. Για παράδειγμα υπάρχουν μοντέλα που φέρουν ειδικές εγκοπές στις άκρες ώστε να εξασφαλίζουν επιπλέον θέσεις απλώματος, άλλες φέρουν ρόδες για ευκολότερη μεταφορά, άλλες είναι πτυσσόμενες ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο κλπ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

ΥΓ: Η τελική επιλογή αγοράς μιας απλώστρας θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ:

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας “Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ” και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *