Αν βαρεθήκατε να παιδεύεστε για να κουρέψετε τα αρνιά σας χρησιμοποιώντας μεγάλες ψαλίδες χειρός, τότε αγοράζοντας μια επαγγελματική ηλεκτρική μηχανή κουρέματος προβάτων δίνετε την τέλεια λύση για στο πρόβλημά σας.

Γιατί να φοβάστε μήπως τραυματίσετε τα ζωντανά σας αλλά και τον εαυτό σας με αυτές τις άβολες ψαλίδες? Τώρα, οι επαναστατικές ηλεκτρικές κουρευτικές μηχανές είναι εδώ για να σας απαλλάξουν από αυτήν την κοπιαστική και χρονοβόρα διαδικασία εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.

Μηχανή κουρέματος προβάτων – Κατηγορίες

Στο εμπόριο κυκλοφορούν εκατοντάδες διαφορετικές μηχανές. Οι δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται είναι οι ηλεκτρικές και οι επαναφορτιζόμενες. Το μεγάλο πλεονέκτημα των μηχανών μπαταρίας είναι πως μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και με απώλεια ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα δε φέρουν καλώδιο και άρα δε δεσμεύεται η εμβέλεια εργασίας μας.

μηχανή κουρέματος προβάτων

Βασικά Χαρακτηριστικά – Μηχανή Κουρέματος Προβάτων

Τα κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο αυτών κατηγοριών, βάσει των οποίων θα πρέπει να κάνουμε την τελική μας επιλογή είναι τα εξής:

 • Ισχύς:

Το σύνηθες χαρακτηριστικό που βλέπουμε όταν μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης δύο ηλεκτρικών συσκευών. Η μεγαλύτερη ισχύς ενός μοτέρ συνεπάγεται με περισσότερες στροφές, άρα και υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα.

 • Πλάτος κοπής:

Αναφέρεται στο πλάτος της λεπίδας που φέρει κάθε μοντέλο. Μεγαλύτερο πλάτος συνεπάγεται με αποτελέσματα σε σημαντικά μειωμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι λεπίδων που μπορείτε να επιλέξετε, όπως κυκλικές λεπίδες ή λεπίδες με σχήμα V. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

 • Ταχύτητα και αποδοτικότητα:

Μια μηχανή κουρέματος επιτρέπει γρήγορη και αποδοτική κοπή του μαλλιού των προβάτων. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία κοπής πιο γρήγορα σε σχέση με τη χειροκίνητη κοπή, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.

 • Επίπεδο θορύβου:

Αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό και είναι λογικό αν σκεφτούμε πως μια αρκετά θορυβώδης κουρευτική μηχανή θα εκνευρίσει και εμάς, αλλά και τα ζωντανά μας.

 • Προστασία υπερθέρμανσης:

Οι επαγγελματικές μηχανές έχουν ενσωματωμένο σύστημα προστασίας που προκαλεί σβήσιμο της μηχανής σε περίπτωση υπερθέρμανσης για αποφυγή βλάβης.

 • Σχεδιασμός:

Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή κουρέματος είναι εργονομική και άνετη στη χρήση, καθώς η κοπή των μαλλιών των προβάτων μπορεί να είναι μια μακρά και κουραστική διαδικασία. Ένα εργονομικό σχεδιασμό θα διευκολύνει τη χρήση και θα μειώσει την κόπωση.

Καλύτερες πρακτικές για τη χρήση μηχανής κουρέματος

Εδώ είναι μερικές καλύτερες πρακτικές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη χρήση μιας μηχανής κουρέματος για την κοπή των προβάτων:

Καθαρίστε και συντηρήστε τις λεπίδες

Πριν από κάθε χρήση, βεβαιωθείτε ότι οι λεπίδες είναι καθαρές και απαλλαγμένες από κατάλοιπα μαλλιού. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό και λάδι για να τις συντηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Προετοιμασία των προβάτων

Πριν ξεκινήσετε την κοπή, βεβαιωθείτε ότι τα πρόβατα είναι καθαρά και ξηρά. Αφαιρέστε τυχόν εμπόδια από το μαλλί, όπως κλόστες ή χώμα.

Κοπή κατά το μήκος του μαλλιού

Καθορίστε το επιθυμητό μήκος του μαλλιού και πραγματοποιήστε την κοπή σε ομοιόμορφες κινήσεις. Είναι σημαντικό να κρατάτε τη μηχανή κατά παράλληλο τρόπο προς την επιφάνεια του δέρματος για να αποφύγετε τραυματισμούς.

Φροντίδα μετά τη χρήση

Μετά τη χρήση, καθαρίστε τις λεπίδες και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα μαλλιού. Αποθηκεύστε τη μηχανή σε ένα ασφαλές μέρος και πραγματοποιήστε τη συντήρηση που απαιτείται για να διατηρήσετε την απόδοση της.

Μηχανή κουρέματος προβάτων

Επιπλέον Συμβουλές

 • Αν είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μια τέτοια μηχανή, συμβουλευτείτε πρώτα κάποιο πιο έμπειρο άτομο για να σας βοηθήσει στον τρόπο λειτουργίας της.
 • Μην παραξενευτείτε αν το αρνί δεν κάθεται ήρεμο όταν πάτε να το κουρέψετε. Είναι απόλυτα φυσιολογική μια τέτοια αντίδραση και δε σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος.
 • Προσέξτε ώστε να μην είναι υπερβολική η δύναμη που ασκείτε στη μηχανή κατά τη διάρκεια του κουρέματος καθώς ελοχεύει κίνδυνος να τραυματίσετε άθελά σας το ζωντανό.
 • Κατά τη διάρκεια του κουρέματος, να είστε πολύ προσεκτικοί και φιλικοί με το ζώο, έτσι ώστε να συνηθίσει και να μη φοβάται την όλη διαδικασία.
 • Προτείνεται η χρήση μάσκας και γυαλιών προστασίας έτσι ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη εισπνοή ή ακόμα και μόλυνση από τις τρίχες που αιωρούνται κατά το κούρεμα.

Υστερόγραφο

Η τελική επιλογή αγοράς μιας κουρευτικής μηχανής θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

Συχνές Ερωτήσεις (FAQs)

1. Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύω τα πρόβατά μου;

Η συχνότητα της κοπής εξαρτάται από τη φυλή των προβάτων και τις κλιματικές συνθήκες. Συνήθως, συνιστάται να κουρεύετε τα πρόβατα μία ή δύο φορές τον χρόνο.

2. Τι τύπο λεπίδων χρειάζομαι για τη μηχανή κουρέματος μου;

Ο τύπος των λεπίδων εξαρτάται από την εφαρμογή και το είδος του μαλλιού των προβάτων. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή ή έναν ειδικό για να επιλέξετε τις κατάλληλες λεπίδες.

3. Πώς μπορώ να διατηρήσω τις λεπίδες της μηχανής κουρέματος αιχμηρές;

Μπορείτε να διατηρήσετε τις λεπίδες αιχμηρές καθαρίζοντάς τις πριν και μετά από κάθε χρήση και χρησιμοποιώντας λάδι λιπαντικού σε κανονική βάση.

4. Τι πρέπει να κάνω εάν η μηχανή κουρέματος μου δεν λειτουργεί σωστά;

Αν η μηχανή κουρέματος δεν λειτουργεί σωστά, ελέγξτε την κατάσταση των λεπίδων και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κατάλοιπα μαλλιού. Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για επισκευή ή αντικατάσταση της μηχανής.

Τώρα που γνωρίζετε ποια μηχανή κουρέματος προβάτων να αγοράσετε, είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε τη διαδικασία κοπής του μαλλιού των προβάτων σας. Μην ξεχνάτε να επιλέξετε μια μηχανή που ταιριάζει στις ανάγκες και προτιμήσεις σας. Απολαύστε μια αποτελεσματική και άνετη διαδικασία κοπής, εξοικονομώντας τον χρόνο και την ενέργεια σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *