Εισαγωγή

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο πλυστικό αλλά δεν είστε σίγουροι ποιο να επιλέξετε; Με τόσες επιλογές διαθέσιμες, μπορεί να είναι συντριπτικό να βρείτε την ιδανική συσκευή για τις ανάγκες σας. Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πλυστικά και θα σας βοηθήσουμε να πάρετε μια ενημερωμένη απόφαση. Ανεξάρτητα από το αν χρειάζεστε ένα πλυστικό για το σπίτι, τον κήπο ή την επαγγελματική σας δραστηριότητα, αυτό το άρθρο θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και συστάσεις. Ας αρχίσουμε λοιπόν και ας ανακαλύψουμε το κατάλληλο πλυστικό για εσάς!

Θέλετε να πλύνετε το αυτοκίνητο, το φορτηγό, το σκάφος, το τρακτέρ, την αυλή ή ακόμα και τα χαλιά σας εύκολα και γρήγορα; Τότε αγοράζοντας ένα πλυστικό μηχάνημα θα λύσετε το πρόβλημά σας.

πλυστικό μηχάνημα

Πώς λειτουργεί ένα Πλυστικό;

Τα πλυστικά λειτουργούν με τον εξής τρόπο: Το νερό τροφοδοτείται από μια πηγή και περνά μέσα από μια αντλία, η οποία το συμπιέζει και το περνά σε ένα σωλήνα υψηλής πίεσης. Στη συνέχεια, το νερό εκτοξεύεται μέσα από μια μπίλια ή ένα μικρό ακροφύσιο με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας ένα ισχυρό ρεύμα νερού που καθαρίζει την επιφάνεια.

Το πλυστικό μηχάνημα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει σε καθημερινή βάση όσον αφορά το πλύσιμο. Ουσιαστικά αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο πλυσίματος με λάστιχο, το οποίο είναι σαφώς πιο κουραστικό, ενώ ταυτόχρονα ίσως δεν έχει και τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Πλέον, τα πλυστικά μηχανήματα έχουν μπει πολύ δυνατά στην αγορά και προτιμούνται τόσο για ερασιτεχνική οικιακή χρήση (πχ το πλύσιμο μιας μηχανής, ενός αυτοκινήτου, μιας αυλής κλπ), τόσο και για επαγγελματική χρήση (πχ σε εργοστάσια, ξενοδοχειακές μονάδες κλπ).

Πώς όμως μπορούμε να καταλήξουμε στο μοντέλο που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας; Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός τέτοιου προϊόντος; Στα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σύντομα και περιεκτικά στο παρόν άρθρο.

 

Πλυστικό μηχάνημα – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Τύπος ενέργειας: Αρχικά θα πρέπει να καταλήξουμε στον τύπο ενέργειας που θέλουμε να έχει το πλυστικό μας. Στην αγορά κυκλοφορούν τριών ειδών πλυστικά: ηλεκτρικά, βενζινοκίνητα και diesel.
 • Ισχύς: Ανεξαρτήτως τύπου ενέργειας, η ισχύς αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά ενός πλυστικού μηχανήματος. Μεγαλύτερη ισχύς συνεπάγεται και με ισχυρότερο μοτέρ.
 • Παροχή νερού: Ουσιαστικά αναφέρεται στην ποσότητα του νερού που μπορεί να παρέχει το πλυστικό σας μηχάνημα ανά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Συνήθως μετράται σε “lt/h” (λίτρα ανά ώρα) αλλά μπορεί να το συναντήσετε και σε “lt/min” (λίτρα ανά λεπτό).
 • Πίεση: Μεγαλύτερη πίεση συνεπάγεται και με καλύτερα αποτελέσματα πλυσίματος. Να προτιμάτε τα λεγόμενα πλυστικά “υψηλής πιέσεως” που εμφανίζουν πίεση λειτουργίας πάνω από 120bar. Η μεγάλη πίεση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικός σύμμαχος στην απομάκρυνση μιας σκληρής βρωμιάς ώστε να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 • Θερμοκρασία νερού: Μπορεί να το συναντήσετε ως χαρακτηριστικό και σαν “θερμοκρασία παροχής”. Ουσιαστικά πρόκειται για μια υποκατηγορία που συναντάμε στα πλυστικά μηχανήματα, ανεξαρτήτως τύπου ενέργειας, καθώς κατατάσσονται σε κρύου και ζεστού νερού. Τα πλυστικά κρύου νερού είναι σαφώς πιο οικονομικά, αλλά τα ζεστού νερού προτείνονται ανεπιφύλακτα για βαριά βιομηχανική χρήση στα σημεία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους και σκληρούς λεκέδες.
 • Σχεδιασμός: Ο εργονομικός σχεδιασμός ενός μηχανήματος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τον χρήστη. Υπάρχουν πχ πλυστικά με ρόδες (τροχήλατα) που βοηθούν στη μεταφορά τους πολύ περισσότερα από τα σταθερά. Επίσης υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με ανέμη που διευκολύνουν την αποθήκευση του λάστιχου ή άλλα πχ με πολύ βολικές λαβές και πιστόλια εκτόξευσης.
 • Εφαρμογή εξαρτημάτων: Να προτιμάτε μηχανήματα που παρέχουν τη δυνατότητα εφαρμογής πολλών διαφορετικών εξαρτημάτων. Στο εμπόριο κυκλοφορούν μοντέλα που δέχονται εξαρτήματα πχ διπλού αυλού, καθαρισμού δαπέδων / αγωγών, βούρτσες, κιτ αμμοβολής κλπ. Αυτό καθιστά το προϊόν ως ένα πολυχρηστικό μηχάνημα πολλών διαφορετικών δυνατοτήτων.

 

Χρήσιμες Συμβουλές

 1. Προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογής, βασισμένοι στις πραγματικές σας ανάγκες
 2. Καθώς πλένετε, προσπαθήστε να προσαρμόσετε την απόσταση που χρειάζεται από το εκάστοτε αντικείμενο
 3. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τη μεγάλη πίεση του νερού
 4. Ανεξαρτήτως τύπου ενέργειας πλυστικό κι αν αγοράσετε, να του κάνετε σωστή χρήση και συντήρηση
 5. Η συντήρηση είναι το “Α” και το “Ω” για σωστή και μακροχρόνια απροβλημάτιστη λειτουργία

 

 

Συμπέρασμα

Η τελική επιλογή αγοράς ενός πλυστικού μηχανήματος, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *