Τι σποροδιανομέα να αγοράσω

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αν βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης ενός σποροδιανομέα, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτόν τον πλήρη οδηγό, θα εξετάσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε τον ιδανικό σποροδιανομέα για τις ανάγκες σας. Από την κατανόηση των διαφορετικών τύπων που είναι διαθέσιμοι, μέχρι την αξιολόγηση των βασικών χαρακτηριστικών και παραμέτρων, αυτό το άρθρο στοχεύει να παρέχει εμπειρογνωμοσύνη και συμβουλές από ειδικούς. Ας αρχίσουμε και ανακαλύψουμε τον ιδανικό σποροδιανομέα για αγορά!

Ο σποροδιανομέας (γνωστός πιο απλά και ως “σπορέας”) αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο το οποίο μας γλυτώνει πολύ χρόνο από τη χειρονακτική εργασία διαμοιρασμού των σπόρων. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες σπορέων τις οποίες και θα καταγράψουμε στο παρόν άρθρο.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε πως θα γίνει καταγραφή των βασικότερων κατηγοριών σπορέων αποκλειστικά ερασιτεχνικής χρήσης, και όχι των σπορέων που “κουμπώνουν” ως εξαρτήματα σε μικρά χλοοκοπτικά τρακτεράκια κήπου, ή τα επαγγελματικής αγροτικής χρήσης εξαρτήματα σποροδιανομής που εφαρμόζουν σε μεγάλα τρακτέρ.

ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΠΟΡΟΔΙΑΝΟΜΕΑ

1) ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ΣΠΟΡΕΑΣ (ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΣ)

σποροδιανομέα

Αποτελεί την πρώτη και πιο προσιτή από οικονομικής άποψης επιλογή αγοράς ενός σπορεοδιανομέα. Όπως μπορείτε να δείτε και στην άνωθεν φωτογραφία, υπάρχουν αρκετοί διάφοροι τύποι τροχήλατων χειροκίνητων σπορέων. Παρά τις διαφορές στον τύπο και την εμφάνιση ωστόσο, η χρήση τους προορίζεται για το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή τον γρήγορο διαμοιρασμό των σπόρων χωρίς να χρειάζεται χειρονακτική εργασία και καταπόνηση.

Ο χρήστης απλά σπρώχνει το προϊόν στο ειδικό δοχείο του οποίου έχει τοποθετήσει πρώτα τους σπόρους που θέλει να διανείμει και στη συνέχεια το προϊόν κάνει μόνο του τη δουλειά. Εκτός της τιμής αυτών των προϊόντων που είναι σχετικά χαμηλή, το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων είναι ότι δε φέρουν κάποια μπαταρία πχ οπότε είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση. Το αρνητικό τους ωστόσο είναι ότι προορίζονται για χρήση αποκλειστικά σε ευπρόσιτα μέρη και χωράφια. Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο προϊόν σε λειτουργία πατώντας ΕΔΩ 

2) ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ΣΠΟΡΕΑΣ (ΕΜΠΡΟΣΘΙΟΣ)

Ο χειροκίνητος σπορεοδιανομέας πλάτης αποτελεί μια μέση κατάσταση ανάμεσα στον χειροκίνητο τροχήλατο σπορέα εδάφους που είδαμε προηγουμένως και τον εμπρόσθιο ηλεκτρικό σπορέα μπαταρίας που θα δούμε αργότερα. Ουσιαστικά αυτό που κερδίζει ο χρήστης αν πάρει ένα τέτοιο προϊόν είναι αφενός η μεγαλύτερη ποσότητα σπόρων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε φορά και αφετέρου το γεγονός ότι, ακριβώς επειδή το κουβαλάει στην πλάτη του κερδίζει εργονομία στην κατανομή του φορτίου αλλά και πρόσβαση για χρήση σε οποιοδήποτε μέρος και έδαφος, κάτι που δε γινόταν με τους τροχήλατους σπορεοδιανομείς της προηγούμενης κατηγορίας καθώς όπως προαναφέραμε προορίζονται για χρήση αποκλειστικά σε ευπρόσιτα μέρη και χωράφια.

Από οικονομικής άποψης είναι αρκετά προσιτά προϊόντα ενώ εκτός των άλλων το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των προϊόντων είναι ότι δε φέρουν κάποια μπαταρία πχ οπότε είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση. Το αρνητικό τους ωστόσο είναι ότι για τη χρήση τους απαιτείται διαρκής κίνηση του χεριού από πλευράς του χρήστη με αποτέλεσμα τη γρηγορότερη καταπόνησή του. Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο προϊόν σε λειτουργία πατώντας ΕΔΩ 

3) ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΠΟΡΕΑΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ (ΕΜΠΡΟΣΘΙΟΣ)

Αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή όσον αφορά ερασιτεχνικά προϊόντα σπορεοδιανομέων. Το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί χάρη στη χρήση διπλού ιμάντα (ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία κάθε τέτοιου προϊόντος) να το εφαρμόσει στο σώμα του χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλάει, παρέχει μεγάλη εργονομία και σωστή κατανομή φορτίου με αποτέλεσμα λιγότερη καταπόνηση. Τα κυριότερα στοιχεία που ελέγχουμε πριν την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος είναι η χωρητικότητα του δοχείου, η ικανότητα εκτόξευσής του και η παροχή δυνατότητας ρύθμισης της ποσότητας των σπόρων που πέφτουν στο έδαφος. Όσον αφορά την μπαταρία αυτή καθ’εαυτή, ελέγχουμε την χωρητικότητά της, την αυτονομία της και το χρόνο πλήρους φόρτισής της.

Όσον αφορά τη συντήρηση της μπαταρίας, προτείνεται μια πλήρης φόρτιση περίπου κάθε ένα με ενάμιση μήνα (ανεξαρτήτως χρήσης) έτσι ώστε να μη μένει ποτέ αφόρτιστη και ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να χαλάσει. Μπορείτε να δείτε ένα τέτοιο προϊόν σε λειτουργία πατώντας ΕΔΩ 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η τελική επιλογή αγοράς ενός σποροδιανομέα, θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε ανάγκη αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα προσφέρει η εταιρεία μας πατώντας ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *