Ο βενζινοκίνητος βιοθρυμματιστής είναι ιδανικός για εργασίες τεμαχισμού κλαδιών με διάμετρο μεγαλύτερη από αυτή που μπορούν να καλύψουν οι απλοί κλαδοτεμαχιστές, ενώ το κάνουν και με μεγαλύτερη ταχύτητα χάρη στους κινητήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένοι.

Σίγουρα, σε σχέση με τους απλούς κλαδοτεμαχιστές, οι βιοθρυμματιστές κοστίζουν παραπάνω χρήματα, ωστόσο με σωστή χρήση και συντήρηση, ένας βιοθρυμματιστής μπορεί να λειτουργήσει απροβλημάτιστα για πολύ περισσότερο καιρό αποτελώντας έτσι τον καλύτερο σύμμαχό σας στην απαιτητική εργασία του θρυμματισμού κλαδιών.

βενζινοκίνητος βιοθρυμματιστής

Χαρακτηριστικά Βιοθρυμματιστή

Πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός βιοθρυμματιστή, καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να εστιάσουμε έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, ανάλογα φυσικά και με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα εξής:

  • Ισχύς κινητήρα:

Όσο μεγαλύτερη ισχύ έχει ένας κινητήρας, τόσο μεγαλύτερα επίπεδα απόδοσης μπορεί να πιάσει. Αν αγοράσετε ένα βιοθρυμματιστή ο οποίος θα είναι εξοπλισμένος με επώνυμο κινητήρα (πχ Subaru, Loncin, Ducar κλπ) μπορείτε να είστε βέβαιος ότι με σωστή χρήση και συντήρηση θα έχετε έναν αξιόπιστο βοηθό για τη διαδικασία θρυμματισμού που θα σας μείνει για πολλά χρόνια.

  • Διαστάσεις χοάνης:

Όπως είναι λογικό, ένα μοντέλο εξοπλισμένο με χοάνη μεγάλου μεγέθους παρέχει σαφώς μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια κατά τη χρήση του. Να αποφεύγετε τα μοντέλα με πολύ μικρή χοάνη, ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν με ξύλα μεγάλης διαμέτρου καθώς από την πρώτη κιόλας χρήση θα σας φανεί ιδιαίτερα δύσχρηστο.

Yamastik Yamachipper VR35-230-AUTO-R Αυτοκινούμενος Βενζινοκίνητος Θρυμματιστής (Με Κινητήρα Robin 404cc/14hp)
Yamastik Yamachipper VR35-230-AUTO-R Αυτοκινούμενος Βενζινοκίνητος Θρυμματιστής (Με Κινητήρα Robin 404cc/14hp)
  • Διάμετρος ξύλου:

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά στοιχεία που πρέπει να κοιτάξει κανείς πριν την αγορά ενός βιοθρυμματιστή. Αναφέρεται στο μέγιστο πάχος που μπορεί να έχει το ξύλο ώστε να θρυμματιστεί από το εκάστοτε μοντέλο. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε βιοθρυμματιστές που να καλύπτουν ξύλα ακόμα και 9cm ή και παραπάνω διαμέτρου.

  • Ύπαρξη τροχών:

Αν και τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο είναι εξοπλισμένα με τουλάχιστον δύο τροχούς, με σκοπό την ευκολότερη μετακίνηση-μεταφορά τους, υπάρχουν και κάποια, μικρότερου μεγέθους φυσικά, που είναι σταθερού τύπου. Να προτιμάτε τροχήλατα μοντέλα για τη μεγαλύτερη δυνατή δική σας ευκολία.

  • Δυνατότητα ρυμούλκησης:

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αφορά φυσικά τα τροχήλατα μοντέλα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι βιοθρυμματιστές που μπορούν να προσαρμοστούν σε κοτσαδούρα αυτοκινήτου ή τρακτέρ. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα πιο εύκολη μετακίνησή τους.

  • Σύστημα αυτοκίνησης:

Βιοθρυμματιστές με σύστημα αυτοκίνησης παρέχουν την δυνατότητα της εύκολης μετακίνησής τους ακόμα και από ένα άτομο σε δύσβατα – δυσπρόσιτα εδάφη, ή και σε ελαφριάς κλίσης ανηφόρες. Θα πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσουμε πως μοντέλα με αυτή τη δυνατότητα είναι αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας.

Αξεσουάρ

Για τη δική σας μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, κατά τη χρήση οποιουδήποτε βιοθρυμματιστή, προτείνουμε τη χρήση:

Γαντιών: – για πιο σταθερό κράτημα και αποφυγή επιφανειακού τραυματισμού.
Γυαλιών προστασίας: – για την αποφυγή μόλυνσης των ματιών από την εκπομπή σκόνης-θρυμματισμένων κομματιών ξύλου
Ωτοασπίδων: – για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της έντασης των θορύβων που φτάνουν στα αυτιά σας από τη χρήση του μηχανήματος.

Υστερόγραφο

Η επιλογή ενός βιοθρυμματιστή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες σας, έχοντας στο νου σας ό,τι αναφέρθηκε παραπάνω. Εννοείται πως η επιλογή γίνεται και ανάλογα το χρηματικό ποσό που κάποιος έχει σκοπό / μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας “Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ” και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *