Το σάρωθρο είναι ένα επαναστατικό πολυχρηστικό μηχάνημα, το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο γνωστό στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αν και θα έπρεπε, καθώς λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, τόσο από επαγγελματίες, όσο και από ερασιτέχνες καταναλωτές.

Εισαγωγή

Ένα σάρωθρο παρέχει τη δυνατότητα καθαρισμού των υπολειμμάτων και απομάκρυνσης πολύ μικρών σωματιδίων (σκόνης κλπ) τόσο από εξωτερικούς, όσο και από εσωτερικούς χώρους, όπως είναι μεταξύ άλλων:

 • Εκθεσιακοί χώροι
 • Κέντρα συνεδρίων
 • Πάρκινγκ – χώροι στάθμευσης
 • Αποθήκες και εγκαταστάσεις διανομής
 • Αθλητικές εγκαταστάσεις
 • Εγκαταστάσεις αναψυχής
 • Μεγάλες ταράτσες με πλακάκια

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιήσει κανείς ένα σάρωθρο:

 • Απόλυτη καθαριότητα χωρίς υπολείμματα
 • Βελτιωμένη εικόνα δαπέδων – επιφανειών
 • Υγεία και ασφάλεια εργαζομένων και πελατών
 • Λιγότερη επιμόλυνση – ταχύτερα αποτελέσματα
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δαπέδων – επιφανειών
 • Λιγότερη συντήρηση αποθεμάτων χάρη στη μείωση της σκόνης​
 • Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος (σε σχέση με τους υπόλοιπους χειροκίνητους τρόπους καθαρισμού)

Τύποι Σάρωθρου

Οι τρεις βασικές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται είναι οι εξής:

 1. Χειροκίνητα σάρωθρα
 2. Σάρωθρα πεζού χειριστή
 3. Επικαθήμενα σάρωθρα

Πάμε να δούμε αναλυτικά ορισμένες πληροφορίες για κάθε κατηγορία:

1. Χειροκίνητο Σάρωθρο

Τα χειροκίνητα σάρωθρα είναι ιδιαίτερα ελαφριά, βολικά, άνετα, εύκολα στη χρήση και τη συντήρηση και ταυτόχρονα αποτελεσματικά. Συλλέγουν και απομακρύνουν κάθε είδους υπολείμματα από φύλλα, βίδες και αποτσίγαρα, μέχρι και κουτάκια αναψυκτικών!

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφόρων ειδών επιφάνειες, πχ άσφαλτο, τσιμέντο, πλακάκια κλπ. Λόγω του μικρού τους όγκου πάντως, δεν ενδείκνυνται για τη χρήση σε πολύ μεγάλες επιφάνειες, κυρίως για λόγους εξοικονόμησης κόπου και χρόνου.

Τα περισσότερα χειροκίνητα σάρωθρα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να κρεμαστούν ακόμα και σε τοίχο, καθιστώντας έτσι την αποθήκευσή τους ακόμα πιο εύκολη και άνετη.

2. Σάρωθρα Πεζού Χειρηστή

Τί σάρωθρο να αγοράσω

Τα σάρωθρα πεζού χειριστή είναι πολύ εύκολα στη χρήση και ιδιαίτερα αποτελεσματικά, κυρίως λόγω του μεγάλου πλάτους εργασίας τους. Λόγω του όγκου τους, είναι επόμενο να είναι λιγότερο βολικά κατά την αποθήκευση καθώς, όπως είναι λογικό χρειάζονται περισσότερο χώρο σε σχέση με τα χειροκίνητα σάρωθρα.

Τα σάρωθρα πεζού χειριστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για εσωτερική, όσο και για εξωτερική χρήση, απομακρύνουν τους ρύπους – ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια – χωρίς να δημιουργεί σκόνη, μέχρι και σε χώρους με χαλιά. Ο εργονομικός τους σχεδιασμός καθιστά το καθάρισμα μια εύκολη και απλή υπόθεση.

3. Επικαθήμενα Σάρωθρα

Τί σάρωθρο να αγοράσω

Το επικαθήμενο σάρωθρο είναι το απόλυτο μηχάνημα καθαρισμού, κατάλληλο κυρίως για απαιτητική επαγγελματική χρήση. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο με καύσιμο, όσο και με μπαταρία, συνδυάζοντας έτσι τις υψηλές επιδόσεις και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα με την απόλυτη αυτονομία.

Τα επικαθήμενα σάρωθρα είναι στιβαρά και συμπαγή, αλλά ταυτόχρονα ευκίνητα και ευέλικτα. Προσφέρουν απίστευτα αποτελεσματικό σκούπισμα, γρήγορα και διακριτικά, συνδυάζοντας την εργασία με την απόλυτη οδηγική εμπειρία καθώς είναι εργονομικά σχεδιασμένο προς όφελος του χρήστη.

Το επικαθήμενο σάρωθρο είναι πολυχρηστικό και κατάλληλο για μεγάλους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπως είναι για παράδειγμα εργοστάσια, μεγάλες αποθήκες, σχολεία, ξενοδοχεία, χώρους στάθμευσης, χώρους αναψυχής, δημόσιες εγκαταστάσεις κλπ.

Συνοψίζοντας

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, για τη σωστή επιλογή ενός σαρώθρου, τα βασικότερα στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι τα εξής:

 1. Τύπος δαπέδου: πλακάκι, τσιμέντο, άσφαλτος, πέτρα κλπ
 2. Τύπος βρωμιάς: κόλλα, γράσο, βερνίκι, λάδι, απλή σκόνη κλπ
 3. Τύπος χημικών: όξινα, ουδέτερα, απολυμαντικά, πολυμερή κλπ
 4. Χώρος: αν είναι εσωτερικός ή εξωτερικός (αφορά τον τύπο ενέργειας)
 5. Μέγεθος χώρου: πόσο μεγάλη έκταση θέλετε να καθαρίσετε
 6. Τη σχέση μεταξύ κόστους και αποδοτικότητας

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να αγοράσετε το προϊόν που σας ταιριάζει. Η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και φυσικά βάσει του χρηματικού ποσού που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

 

**Το παρόν άρθρο αποτελεί δημιουργία και ιδιοκτησία της εταιρείας “Μιχάλης Καβούκης & ΣΙΑ ΕΕ” και της ιστοσελίδας kavoukistools.gr. Οποιαδήποτε αντιγραφή / αναπαραγωγή μέρους, ή και ολόκληρου του άρθρου χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρείας μας μπορεί να προκαλέσει νομικές και ποινικές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *