Το δισκοπρίονο μετάλλου μοιάζουν στην εμφάνιση αλλά και στη χρηστικότητα με τα απλά δισκοπρίονα, με τη διαφορά ότι αυτά επικεντρώνονται στην κοπή μετάλλου προσφέροντας στο χρήστη εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μολονότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θεωρούν περιττή την αγορά ενός δισκοπρίονου μετάλλου, ειδικά από τη στιγμή που μπορεί – θεωρητικά – να κάνει την ίδια δουλειά και ένα απλό δισκοπρίονο, η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. 

 Femi ABS105 Ηλεκτρικό Δισκοπρίονο Κοπής Μετάλλου 950W (Αυτόματης Κοπής)
Femi ABS105 Ηλεκτρικό Δισκοπρίονο Κοπής Μετάλλου 950W (Αυτόματης Κοπής)

Δίσκοι Μετάλλου

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που δε συστήνεται η χρήση δίσκων μετάλλου στα απλά δισκοπρίονα και αυτοί είναι οι εξής:

 1. Τα απλά δισκοπρίονα έχουν περισσότερες στροφές (Μ.Ο. 5000rpm) και ξεπερνάνε τη συνιστώμενη ταχύτητα κοπής για μέταλλα (Μ.Ο. 3900rpm) με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν στο χρήστη τα αποτελέσματα κοπής που επιθυμεί
 1. Ο σχεδιασμός του απλού δισκοπρίονου είναι τέτοιος που δεν προστατεύει πλήρως τον χρήστη από τα μεταλλικά θραύσματα. Αντίθετα, το δισκοπρίονο μετάλλου έχουν συνήθως ένα ειδικά σχεδιασμένο κλειστό περίβλημα, ακριβώς για αυτόν το σκοπό.
δισκοπρίονο μετάλλων

Δισκοπρίονο Μετάλλου – Χαρακτηριστικά

 •  Δίσκοι:

Δεν υπάρχει σταθερό μέγεθος δίσκων για όλα τα δισκοπρίονα μετάλλου. Αντίθετα, οι δίσκοι βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, από το οποίο και εξαρτάται η ικανότητα κοπής τους. 

 • Ισχύς:

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξεις πριν την αγορά ενός δισκοπρίονου μετάλλου. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο περισσότερες είναι και οι στροφές ανά λεπτό, και όσο περισσότερες είναι οι στροφές ανά λεπτό, τόσο πιο λείες και ακριβείς είναι οι κοπές.

 • Λαβές:

Να επιλέγετε δισκοπρίονα μετάλλου με μαλακές, αντιολισθητικές, εργονομικές λαβές, για πιο άνετη και ξεκούραστη εργασία αλλά και για καλύτερο έλεγχο κατά τη διάρκεια αυτής.

 • Ρυθμιστής Βάθους:

Επιτρέπει την αλλαγή του βάθους της κοπής, προσαρμόζοντας το ύψος του σώματος του δισκοπρίονου σε σχέση με την πλάκα της βάσης. Είναι εξαιρετικά χρήσιμος όταν θέλουμε να κόψουμε υλικά με μεταβλητό πάχος.

 • Ασφάλεια

Τα δισκοπρίονα μετάλλου σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να έχουν ένα ειδικό κλειστό περίβλημα προκειμένου να συγκεντρώνουν τα θραύσματα που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της κοπής μετάλλων, προστατεύοντας έτσι τον χρήστη από τραυματισμούς ή μολύνσεις.

Αξιολόγηση

Όπως σε κάθε ηλεκτρικό εργαλείο, έτσι και τα δισκοπρίονα μετάλλου έχουν τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους, τα βασικότερα εκ των οποίων θα καταγράψουμε παρακάτω:

Πλεονεκτήματα:

 1. Στιβαρά και συμπαγή
 2. Ακρίβεια στην κοπή
 3. Δυνατότητα δύο ειδών κοπής (ευθεία και πλάγια)
 4. Πολλές δυνατότητες κοπής (αυτόματη, ταχεία κλπ)
 5. Μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την κοπή μετάλλου
 6. Ανθεκτικά στο χρόνο και τη χρήση

 

Μειονεκτήματα:

 1. Χαμηλή ευελιξία στις κινήσεις
 2. Δεν πραγματοποιούν καμπυλωτές κοπές
 3. Έχουν ακριβά ανταλλακτικά (πχ λεπίδες)
 4. Είναι πιο ακριβά από τα απλά δισκοπρίονα

Συμβουλή

Κατά τη χρήση οποιουδήποτε δισκοπρίονου μετάλλου, προτείνεται η χρήση:

 • Γαντιών: – για πιο σταθερό κράτημα και αποφυγή επιφανειακού τραυματισμού
 • Γυαλιών προστασίας: – για την αποφυγή μόλυνσης των ματιών από την εκπομπή σκόνης – σπιθών
 • Ωτοασπίδων: – για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της έντασης του θορύβου που φτάνει στα αυτιά του χρήστη κατά τη χρήση του δισκοπρίονου

Υστερόγραφο

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν προηγουμένως, θεωρητικά είστε σε πολύ μεγάλο βαθμό έτοιμοι να αγοράσετε το προϊόν που σας ταιριάζει. Η τελική επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και φυσικά βάσει του χρηματικού ποσού που κάποιος μπορεί να διαθέσει. Ο συνδυασμός μιας καλής τιμής με την επάρκεια στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εκάστοτε εργασία αποτελεί φυσικά τον στόχο του καθενός. Δείτε την ευρεία γκάμα των προϊόντων μας πατώντας ΕΔΩ

Συχνές Ερωτήσεις FAQs:

Ποια είναι η κύρια χρήση ενός δισκοπρίονου μετάλλων;

Τα δισκοπρίονα μετάλλων χρησιμοποιούνται κυρίως για την κοπή και επεξεργασία μεταλλικών υλικών. Αυτά τα εργαλεία είναι σχεδιασμένα για να κόβουν μέταλλα με ακρίβεια και αποδοτικότητα.

Ποιος τύπος δίσκου κοπής χρειάζομαι για ένα δισκοπρίονο μετάλλων;

Για την κοπή μετάλλων, θα χρειαστείτε έναν δίσκο κοπής που είναι κατάλληλος για μεταλλικά υλικά. Οι δίσκοι κοπής μετάλλων είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σκληρό κράμα και έχουν ειδικά δόντια ή ακμές που είναι σχεδιασμένες για αποτελεσματική κοπή μετάλλων.

Ποια είναι η μέγιστη δυνατή πάχος μετάλλου που μπορεί να κόψει ένα δισκοπρίονο μετάλλων;

Η μέγιστη δυνατή πάχος μετάλλου που μπορεί να κόψει ένα δισκοπρίονο μετάλλων εξαρτάται από την ισχύ και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου. Πολλά δισκοπρίονα μετάλλων μπορούν να κόψουν μεταλλικά φύλλα με πάχος έως και μερικά εκατοστά, αλλά είναι σημαντικό να ελέγξετε τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου μοντέλου πριν από την αγορά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ δισκοπρίονου μετάλλων και δισκοπρίονου ξυλείας;

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός δισκοπρίονου μετάλλων και ενός δισκοπρίονου ξυλείας είναι ο σχεδιασμός και οι διαμορφώσεις των δίσκων κοπής. Οι δίσκοι κοπής μετάλλων είναι συνήθως πιο σκληροί και έχουν ειδικά δόντια ή ακμές για να κόψουν μέταλλα, ενώ οι δίσκοι κοπής ξυλείας είναι σχεδιασμένοι για να κόβουν ξύλο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *